От началото на пандемията едно младо момче помага доброволно на

...
От началото на пандемията едно младо момче помага доброволно на
Коментари Харесай

Млад лекар от Смолян призовава колегите си да станат доброволци

От началото на пандемията едно младо момче оказва помощ непринудено на лекарите и сестрите в Кардиологичното поделение на Смолянската болница. 21-годишният Димитър Маргаритов е студент по медицина. Решил е, че да стане кардиолог и да оказва помощ на хората, е неговото предопределение. Призовава и сътрудниците си да станат доброволци.

От дребен Димитър Маргаритов обича естествените науки. Завършил е Природо-математическата гимназия в Смолян, а в този момент е студент 3-ти курс в Медицинския университет в София. Срещаме го в късата отмора сред онлайн упражнението и работата му на доброволец в отделението по кардиология в Смолянската болница.

Станах доброволец, тъй като това е една просвета, която към момента се развива много бурно, има от ден на ден нововъведения, нови медикаменти, пък и също по този начин тук притокът на пациенти е непрекъснат, непрекъснато има нови пациенти, непрекъснато има заболели, непрекъснато има незабавни случаи, споделя Димитър.

Първо почнал работа в общата кардиология, а в този момент към този момент има късмет да следи по какъв начин работят инвазивните кардиолози.

Казва, че в изискванията на пандемия, това е изключителна опция за процедура и то на първа линия. Не се опасява от пациентите с коронавирус.

Аз считам, че един лекар не би трябвало да се опасява от каквато и да е болест, би трябвало само да съблюдаваме някакви ограничения, противоепидемични ограничения и надлежно да се стараем оптимално да помогнем на пациентите, споделя Димитър.

Той има афинитет към сърдечните болести. Момчето е извънредно съществено и доста работливо, доста ученолюбиво, с хъс и с огромно предпочитание оказва помощ на всички работещи в отделението и надлежно на пациентите, споделя доктор Нина Шехова, завеждащ поделение по кардиология.

Младежът добавя, че в този момент има потребност от повече доброволци.

Има потребност, както споделих непрекъснато има заболели, непрекъснато има незабавни случаи, не доближават кревати, докторите са малко сега, тъй като се разкриват нови коронавирус отделения, командироват ги там докторите и от време на време просто няма по какъв начин да се оправи с цялата работа отделението без помощ.

Бъдещият доктор приканва сътрудниците си да последват неговия образец.

Автор: Величка Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР