От началото на октомври Националният статистически институт започва провеждането на

...
От началото на октомври Националният статистически институт започва провеждането на
Коментари Харесай

НСИ започва изследването Европейско здравно интервю 2019


От началото на октомври Националният статистически институт стартира провеждането на проучването "Европейско здравно изявление 2019 ", оповестяват от Национален статистически институт.

Изследването е с петгодишна честота и е включено в Националната статистическа стратегия за 2019 година.

Провежда се в осъществяване на Регламент (ЕС) 255 от 2018 година на Комисията за използване на Регламент (ЕО) 1338/2008 във връзка с статистическите данни, учредени на Европейската система за здравни изявленията (EHIS). При осъществяване на наблюдението се съблюдават условията на европейското и националното законодателство, както и методологическите документи, предложени или създадени от Евростат. Всички държави-членки ползват обща методология и съгласуван въпросник, като по този метод се обезпечава съпоставима информация за здравното положение, използването на здравни услуги, както и някои фактори, които са от решаващо значение за здравето на хората.

В проучването ще вземат участие 5 050 семейства от цялата страна, определени на инцидентен принцип, което подсигурява представителност на резултатите. В интервала октомври - декември 2019 година семействата ще бъдат посетени от особено подготвени анкетьори за осъществяване на лични изявленията и попълване на въпросници. Ще бъдат интервюирани 11 500 души на възраст 15 и повече години.

В рамките на план "Претестване на нови променливи за бъдещите талази на Европейско здравно изявление " според Споразумение за дотация с Европейската комисия ще бъде събрана информация и за 1 550 деца на възраст до 15 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР