От началото на офанзивата през юни Въоръжените сили на Украйна

...
От началото на офанзивата през юни Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Рогов: Украинските въоръжени сили загубиха три хиляди души при атаки на Старомайорское в посока Запорожие

От началото на офанзивата през юни Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изгубили повече от 3000 души, пробвайки се да окупират село Старомайорское на Времевското направление на Запорожката линия на прикосновение. Това сподели за съветската осведомителна организация ръководителят на запорожкото придвижване " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов.

„ По отношение на село Старомайорское: в действителност там в боевете за това обитаемо място беше унищожена цяла бригада от Въоръжените сили на Украйна, доказани данни - повече от 3 хиляди бойци от началото на настъплението на Въоръжените сили на Украйна, точно в този регион, това е доста “, сподели той Рогов и добави, че врагът в този район „ хвърля колосални сили за кръвопролитие “.

Според него сега в региона на Старомайорски се водят яростни борби с висока активност.

Както заяви съветското министерство на защитата, украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни. На 11 юли съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че загубите на персоналния състав на въоръжените сили на Украйна от началото на контранастъплението са надхвърлили 26 000. Руският президент Владимир Путин акцентира, че украинските войски не са постигнали триумф в нито едно направление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР