От началото на месец юли Kaufland въвежда новоразработени метални сгъваеми

...
От началото на месец юли Kaufland въвежда новоразработени метални сгъваеми
Коментари Харесай

Kaufland България инвестира 4,8 млн. лева в нови стандарти в логистиката

От началото на месец юли Kaufland вкарва новоразработени железни сгъваеми палети в логистичната си активност. Инвестицията в създадения от Kaufland сгъваем железен палет е 4,8 милиона лв. за потребностите на комерсиалната верига у нас и има за цел да откри нови стандарти в логистиката.  

Платформата за товарене, която се употребява стотици пъти дневно в търговията при превозване на артикули, има основни ергономични преимущества за чиновниците спрямо европалетите, употребявани до момента. Дизайнът им и височината от 1,2 метра разрешава оптимална ергономична позиция за работа на хората в магазинната мрежа и централния склад, което доста улеснява тяхната ежедневна работа. 



 

Иновативната платформа е предопределена да усъвършенства процесите на логистиката в дълготраен проект. С експлоатационен живот повече от 10 години, сгъваемият палет е доста по-устойчив от стандартните палети. Стабилните странични стени основават сигурност и покачват отбраната на транспортираните артикули. Благодарение на тях се икономисва използването на 250 тона фолио годишно, съпоставено с работата с стандартните палети. Освен това, при товаренето на камионите се употребява цялата им височина, а не частична, както е при общоприетите европалети. Това разрешава доста понижаване броя на транспортните направления и способства за ограничение на въглеродните излъчвания. 

Устойчивият сгъваем палет се вкарва за първи път в Kaufland в Германия и Словакия. България е третата страна от европейското семейство на Kaufland, в която нововъведението се ползва. 

Основните преимущества на сгъваемите палети:
Подобрена ергономичност за екипа, подготвящ артикули в дистрибуторските центрове, както и за чиновниците на магазините по време на разтоварването и подреждането на продуктите Повишена отбрана на стоките,  по-голяма сигурност и непоклатимост посредством здрави странични стени Намаляване използването на фолио с над 50%  Оптимизиран размер на товари и обвързваните с тях спестени въглеродни емисии 
Видео и информация за новите сгъваемите палети на Kaufland можете да намерите на:



Нововъведението на Kaufland  е следващата стъпка от поредната устойчива политика за обществена отговорност на компанията, която се развива с разнородни действия в разнообразни посоки. Ефективно потребление на ресурсите, понижаване на екологичния отпечатък и поощряване опазването на околната среда са част от задачите в региона на логистиката на водещата комерсиална верига у нас.  

Kaufland България е първата компания от европейското семейство на Kaufland, която внедрява " зелена " доставка на локално равнище и в която над 85% от нея се прави с камиони, задвижвани с природен газ (CNG). Компанията поддържа развиването на у нас и от 2018 година броят на CNG камионите, които обслужват доставките на Kaufland, непрестанно се усилва. 

От 2019 година Kaufland употребява и така наречен, които са сгъваеми, 100% рециклируеми и за многократна приложимост. С тях компанията икономисва противоположни транспортни курсове, което от своя страна води и до ограничение на въглеродни излъчвания.
 Kaufland България е „ Компания на годината “ в бранш „ Търговски вериги “ Kaufland България е „ Компания на годината “ в бранш „ Търговски вериги “
Kaufland България получи първа премия в бранш „ Търговски вериги “ на тазгодишната гала по награждаване на победителит...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР