От началото на май Русия все по-често отстъпва военната инициатива,

...
От началото на май Русия все по-често отстъпва военната инициатива,
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия губи военната инициатива, вече Украйна командва парада


От началото на май Русия все по-често отстъпва военната самодейност, в това число в Бахмут и Авдиивка, и по-скоро реагира на дейностите на украинската войска, а не се движи към свои цели, установи разузнаването на английското министерство на защитата в ежедневната си сводка.

В продължение на 20 майски нощи Русия нанасяше по цивилни обекти в Украйна тежки удари с безпилотници, крилати и балистични ракети, само че по този начин и не съумя да се снабди с някакви триумфи на бойното поле. Особено отчетливо се виждат неуспехите в опитите на съветската армия да обезврежда модернизиращата се противовъздушна защита и да нанесе някакви съществени провали на украинските сили, готвещи се за контранастъплението.

В момента съветското командване се пробва да набере и образува запаси, които да разположи в защита там, където счита, че ще стартира офанзивата на Киев, написа английското разузнаване. Но част от тези сили се наложи да бъдат трансферирани незабавно за запълване на дупките по фронта край Бахмут, откъдето явно наемниците на Пригожин последователно се изнасят, припомнят създателите на сводката.

В същото време съветският министър председател Михаил Мишустин подписа държавно разпореждане, с което се не разрешава износът на патрони и гилзи за леко оръжие и снаряди. Официалната причина е посочена: осъществяване на указа на президента Путин за „ специфични стопански ограничения в областта на външнотърговската активност “. Неофициалната е ясна – на „ втората войска в света “ й свършват боеприпасите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР