От началото на март 2022 г. директор на Дирекция „Национален

...
От началото на март 2022 г. директор на Дирекция „Национален
Коментари Харесай

Бегачът Владимир Милушев е новият шеф Национален парк Рила“

От началото на март 2022 година шеф на Дирекция „ Национален парк Рила “ е Владимир Милушев.

Той поема ръководството на най-големия народен парк със поръчка за транспарантна работа, отворена към обществото и с обещанието, че следва всеки да научи доста завладяващи истории за Рила, чудната ѝ природа и значимата роля, която предпазените територии имат в опазването на нежния екологичен баланс, оповестява Министерството на околната среда и водите.

Новият шеф съобщи, че най-важната цел в работата му ще бъде да се опази неоценимото естествено благосъстояние на планината за бъдещите генерации.

„ Основната задача, върху която ще се концентрира екипът на дирекцията в идващите няколко месеца, е довършването на новия проект за ръководство на предпазената територия, който се бави към този момент повече от 5 години.

А в дълготраен проект ще се работи за повишение успеваемостта на работата в дирекцията с надграждане на съществуващите партньорства, повишение на потенциала на чиновниците, възстановяване на материалната база. Всичко това ще утвърди Национален парк “Рила” като място със съхранена природа, предлагащо незабравими прекарвания за всички гости, а екипът на дирекцията да бъде задоволен от добре свършената работа “, сподели Милушев при встъпването си в служба.

Владимир Милушев е роден през 1979 година в Благоевград. Магистър е по „ Стопанисване на горите “, приключил Лесотехническия университет в София. Има повече от 15-годишен опит в областта на опазването на околната среда. Работил е в Дирекцията на „ Природен парк Витоша “, има и предишен опит като специалист в Дирекция „ Национален парк Рила “, както и в неправителствения природозащитен бранш в България и Европа.

Притежава опит като началник и координатор на планове в региона на изследване и запазване на биоразнообразието, подкрепяне на локалните общности за стабилно развиване, интернационално и районно съдействие в областта на природозащитата.

Одитор е по стабилно стопанисване на горите по системата FSC. Сертифициран инструктор по стратегическо обмисляне и оценка на успеваемостта в ръководство на околната среда. Активен участник в цивилен акции и митинги за запазване на околната среда. Планински лидер с повече от 15-годишен опит в българските планини.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР