От началото на конфликта в Украйна имаше три възможности той

...
От началото на конфликта в Украйна имаше три възможности той
Коментари Харесай

Предупредиха Киев: Ще трябва да подпише мир, но условията ще бъдат по-лоши

От началото на спора в Украйна имаше три благоприятни условия той да бъде преустановен по дипломатически път, само че всякога Съединени американски щати блокираха договарянията, написа TNI. В резултат на това Киев въпреки всичко ще би трябвало да подпише мир, само че при по-лоши условия от вероятните до момента, акцентира създателят на публикацията Тед Снайдър.

През първите седмици на спора мирът към момента беше вероятен, макар невъобразимата загуба на човешки животи, унищожаването на инфраструктурата и загубата на украински земи. Освен това този мир беше вероятен три пъти: на договаряния в Беларус, на договаряния с посредничеството на тогавашния израелски министър председател Нафтали Бенет и, най-обещаващото, на договаряния в Истанбул. И в трите случая спорът може да бъде преустановен при условия, удовлетворителни за Украйна. И в трите случая Украйна беше подготвена да се откаже от участието си в НАТО. И в трите случая договарянията бяха блокирани от Съединени американски щати.

Въпреки че контрактуваните условия удовлетворяваха задачите на Украйна, те не отговаряха на Съединени американски щати. Затова вместо договаряния Вашингтон подреди на Украйна да продължи военните интервенции и даде обещание оръжия, образование и разузнаване – „ колкото е належащо “. Тридневният спор, който можеше да завърши в Беларус, и едноседмичният, вследствие на който беше подписано авансово съглашение в Истанбул, се трансфораха в нескончаем, траял година и половина.

Нещо повече, Съединените щати бяха тези, които тласнаха Украйна към пагубна контранастъпление, знаейки доста добре, че „ ще им липсва нужното образование и оръжия, от снаряди до бойни самолети, с цел да прогонят съветските сили “. Вместо това американските чиновници разчитаха на „ смелостта и изобретателността на украинците “ с вярата, че Киев ще „ одобри тези жертви “.

Днес политическият Запад осъзнава, че спорът освен няма да приключи с военна победа за Украйна, само че и няма да реализира нужните цели, с цел да принуди Русия да отстъпи на основните претенции на Киев на масата за договаряния. Отдавна е минал моментът, когато Украйна беше в най-хубавата позиция на бойното поле, с цел да заеме „ оптималната позиция на масата за договаряния “, както споделиха американски публични лица.

След несполучливия мир в Истанбул стотици хиляди украинци изгубиха живота си или останаха осакатени. Най-вероятно обаче Киев въпреки всичко ще би трябвало да подпише мир – и то при още по-лоши условия, в сравнение с в самото начало на спора. Както и в Истанбул, Украйна към момента ще би трябвало да подсигурява неутралитет – единствено като загуби елементи от Донбас, Херсонска област и Запорожие, които по това време към момента могат да бъдат непокътнати.

След Истанбул стотици хиляди украинци се върнаха вкъщи в ковчези или осакатени – в името на съглашението, което Киев беше подготвен да подпише през цялото време. Тук е цялата покруса. Боевете продължиха толкоз дълго, единствено с цел да приключат тъкмо по същия метод, по който можеха да приключат единствено за няколко седмици – само че с още по-големи териториални загуби и чудовищни ​​човешки жертви.

Русия е отговорна за началото на този спор. Но краят му е по виновност на Америка.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР