От началото на конфликта в Украйна до 3 септември 2023

...
От началото на конфликта в Украйна до 3 септември 2023
Коментари Харесай

Колосална цифра: Вижте колко милиарда долара е получила Украйна от началото на конфликта

От началото на спора в Украйна до 3 септември 2023 година, страната е получила общо 100 милиарда $ за военна поддръжка.

Според изявленията на Олексий Резников, министър на защитата на Украйна, обобщавайки получената помощ досега, сумата доближава почти 100 милиарда $, като над половината от тази сума идва от Съединените щати.

За да получава оръжие, съоръжение, муниции, снаряди и патрони, Резников акцентира, че той поддържа връзка с разнообразни страни в разнообразни часови зони. Въпреки това разноските за армията не престават да се покриват от украинския бюджет.

Министърът разяснява, че забележителна част от бюджета на Министерството на защитата се употребява за поддръжка на военните и обезщетения за тях. Той акцентира, че бюджетът се употребява дейно, а рецензиите, че не е бил употребен целево, са неоснователни и зад тях стоят противников ползи.

Относно помощта за Украйна, Европейският съюз предложи основаване на специфичен фонд в границите на Европейския фонд за мир, който ще бъде ориентиран към закупуване на оръжие за Украйна. Предложението е за сумата от до 5 милиарда евро годишно за идващите четири години и се чака да бъде гласувано до края на настоящата година.

В същото време, от началото на съветското нахлуване в Украйна, Съединените щати към този момент са дали общо 66,2 милиарда $ помощ.

Източник: blitz.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР