От началото на груповия лов през месец октомври 2020 г.

...
От началото на груповия лов през месец октомври 2020 г.
Коментари Харесай

55 вторични огнища на Африканска чума по свинете са установени в Хасковско

От началото на груповия лов през месец октомври 2020 година до момента в област Хасково са открити 55 вторични огнища на Африканска чума по свинете /АЧС/ по диви прасета, оповестиха от регионалната администрация в Хасково след съвещание на Областната епизоотична комисия.

На територията на община Тополовград те са били 38, на територията на община Свиленград - 16 и едно в община Маджарово. Общо случаите на АЧС в област Хасково към днешна дата са 58.

Продължава засиленият надзор на промишлените свинекомплекси и кланици в региона, е уверил шефът на ОДБХ-Хасково доктор Георги Илиев.

Директорът на Държавно горско стопанство-Хасково инж. Любомир Илиев е докладвал, че в ловния сезон през 2020 година на територията на Горско стопанство - Хасково са били взети 153 проби, а от началото на 2021 година - още 11 проби от отстреляни диви прасета. Той е коментирал, че се следи понижаване на популацията на дива свиня по отношение на 2019 година

Д-р Георги Илиев от ОДБХ е уведомил още, че от 1 февруари започва всеобщата имунизация на едри и дребни преживни животни за заболяването "Син език ". Той е обяснил, че повода за изтеглянето на имунизационния интервал е заради открито съществуване на епизоотията в Стара планина и в региона на област Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР