От началото на годината в Пловдив и областта са подновени

...
От началото на годината в Пловдив и областта са подновени
Коментари Харесай

24 983 лични карти са подновени в Пловдив и областта от началото на годината

От началото на годината в Пловдив и региона са възобновени 24 983 персонални карти, 21 069 паспорта и 14 397 шофьорски книжки, валидността на които изтича през актуалната година, оповестиха от пресцентъра на полицията в града.

От тях 6 907 персонални карти, 5 264 паспорта и 5 330 свидетелства за ръководство на МПС са възобновени от чиновниците на бранш " Български документи за идентичност " при ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив през месец март и интервала на въведеното изключително състояние в страната.

По данни на управлението на полицията звената на бранша работят в естествен режим, само че при въведени строги противоепидемични ограничения. От там припомнят, че със Закона за ограниченията и дейностите по време на изключително състояние срокът на годност на персоналните документи, които изтичат в интервала 13 март до 31 октомври 2020 година, бе продължен с 6 месеца.

В посочения период на удължение тези документи ще са годен идентификационен документ за идентичност единствено на територията на България, само че не и в чужбина. Ако имат неотложна потребност да сменят персоналните си документи, е належащо жителите да съблюдават наложително противоепидемичните ограничения и да влизат в пространствата на службите " Български документи за идентичност " единствено по един. Желаещите за замяна могат да подават и заявление онлайн, в случай че имат дипломиран електронен автограф. До края на годината остава да бъдат сменени още към 70 000 персонални карти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР