От началото на годината в Израел не стихват протестите срещу

...
От началото на годината в Израел не стихват протестите срещу
Коментари Харесай

Протестите в Израел срещу съдебната реформа не стихват вече половин година

От началото на годината в Израел не стихват митингите против плануваната правосъдна промяна, която ще ограничи пълномощията на Върховния съд и ще ускори въздействието на държавното управление върху избора на съдии.

За 23-та седмица хиляди стачкуваха в Тел Авив. Заявиха, че няма да се откажат, до момента в който кабинетът на Бенямин Нетаняху, не анулира препоръчаните промени. 

 
Правим всичко допустимо. Идваме тук седмица след седмица. Провеждаме демонстрации даже в средата на седмицата. Борим се за един демократичен живот освен за нас, само че и за западния свят.
Боаз Данилов
Тук съм, тъй като имам възприятието, че Израел потегля по неприятен път. Например да не бъде народна власт и да отхвърля тъждество на всички хора. Мисля, че новите правила, които се пробват да одобряват, ще навредят на всички нас.
Рона Бар

Някои от протестиращите носиха и плакати, с които подлагаха на критика бездействието на държавното управление на Нетаняху, формирано от ултранационалисти и ултраортодоксални, по отношение на възходящата вълна от закононарушения, която засегна палестинците в страната.

По данни на неправителствени организации от началото на годината към 100 души са били убити вследствие на принуждение, обвързвано с закононарушения, в арабските общности в Израел.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР