От началото на годината в бюрото по труда в Разлог

...
От началото на годината в бюрото по труда в Разлог
Коментари Харесай

Търсят лекари в Разлог

От началото на годината в бюрото по труда в Разлог са оповестени свободни работни места за лекари по разнообразни специалности, оповестиха в отговор на въпрос на Българска телеграфна агенция от Дирекция „ Регионална работа по заетостта “ в Благоевград.

Обявените свободни позиции са за експерти кардиолог, вътрешни заболявания, хирург, лекари със компетентност инфекциозни заболявания, невролог, анестезиолози, гастроентеролог. В бюрото по труда в Разлог са оповестени и две свободни работни места и за медицински сестри.

Свободно работно място е било оповестено и за здравна сестра в бюрото по труда в Гоце Делчев, което към този момент е заето, показват от дирекцията. Оттам допълват, че в дирекциите „ Бюро по труда “ на територията на региона няма регистрирани лица, приключили съответните специалности, които да търсят работа.

По данни на Териториално статистическо бюро „ Югозапад “ в края на 2021 година на главен трудов контракт в лечебните и здравните заведения в област Благоевград практикуват 898 лекари и 1531 медицински експерти по здравни грижи. В заведенията за болнична помощ практикуват 421 лекари, 11 фармацевти и 795 медицински експерти. Броят на медицинските сестри в лечебните заведения е 574.

Статистическите данни сочат, че максимален е дялът на лекарите във възрастовата група сред 55 и 64 години. Техният брой е 399, което е 44,4 на 100 от общия брой на медиците в региона. Младите практикуващи лекари на възраст до 35 години са 91, което е 10 на 100 от общия брой медици, до момента в който дялът на практикуващите лекари в пенсионна възраст (на 65 и повече години) е двоен – 23,2 на 100 или 208 практикуващи лекари на и над 65-годишна възраст.

Осигуреността с лекари към края на 2021 година общо за област Благоевград е към 30 на 10 хиляди души от популацията, при 43,3 на 10 хиляди души общо за страната. Осигуреността в региона с лекари по дентална медицина и общопрактикуващи лекари е надлежно 10,5 на 10 хиляди души и 5,6 на 10 хиляди души от популацията, което е покрай стойностите за страната.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР