От началото на годината Украйна е получила 16,7 милиарда долара

...
От началото на годината Украйна е получила 16,7 милиарда долара
Коментари Харесай

От началото на годината Украйна е получила $16,7 млрд. от съюзниците

От началото на годината Украйна е получила 16,7 милиарда $ от западните си съдружници.

Това разгласи украинският министър на финансите Сергий Марченко, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Руската инвазия, която стартира през февруари предходната година, опустоши украинската стопанска система, провокира спад в приходите и принуди Киев да потърси задгранична поддръжка.

" През 2023 година в бюджета на Украйна към този момент са постъпили помощи от задгранични донори в размер на 16,7 милиарда $. Освен това имаме уверения от сътрудниците си за спомагателна поддръжка за финансирането на бюджетния недостиг на страната през 2023 година ", изясни украинският финансов министър.

Марченко показа тази информация на среща, в която участваха финансови министри и представители на централните банки на страните от Г-7, както и високопоставени интернационалните водачи.

Украинският финансов министър благодари на участниците във форума за " невижданите старания " за активизиране на финансирането.   

Тази година Украйна е изправена пред бюджетен недостиг в размер на 38 милиарда $. Освен това държавното управление желае още 14 милиарда $ за бързото възобновяване на сериозната инфраструктура и енергийния бранш, отбелязва Ройтерс. 

Миналата година Украйна получи задгранична помощ в размер на 32,14 милиарда $, с цел да покрие бюджетните си потребности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР