От началото на годината се наблюдава увеличение с над 40%

...
От началото на годината се наблюдава увеличение с над 40%
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Назначаваме още 1200 гранични полицаи

От началото на годината се следи нарастване с над 40% на миграционния напън в съпоставяне със същия интервал на предходната, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев, който участва на годишния разбор на Главна дирекция „ Гранична полиция “.

„ Ако желаеме да спрем вълната, която се надига, би трябвало да вложим всички свои старания “, сподели Демерджиев. Той уточни, че следва назначение на още 1260 гранични служители на реда, ще продължи и съдействието на Министерството на защитата, както и поддържането на непрекъсната връзка с турската страна.

„ Ще бъдем безкомпромисни към присъединяване на чиновници в противозаконна активност, само че във всичко останало имате цялостната ми поддръжка, целият разполагаем запас на страната ще бъде впрегнат за потребностите на защитата на границата ", акцентира министърът.

Според доклада на дирекцията през 2022 година са предотвратени над 168 000 опита за нелегално влизане в страната. Граничните управляващи са задържали 2298 жители на трети страни на вход на външни и вътрешни граници, което демонстрира нарастване с 66% по отношение на миналата година. За нелегално влизане отвън зоната на граничните пунктове са арестувани 1915 лица, а на Граничен контролно-пропусквателен пункт - 383 лица. Най-много от арестуваните за нарушение на държавната граница са жителите на Сирия, Афганистан, Ирак, Мароко.

През миналата година най-засилен миграционен напън имаше по българо-турската граница. Регистрирани са опити над 164 500 лица да влязат нелегално през граница с Турция, което е съвсем четири пъти нарастване в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, се споделя още в доклада на " Гранична полиция ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР