От началото на годината ръстът на преките чуждестранни инвестиции в

...
От началото на годината ръстът на преките чуждестранни инвестиции в
Коментари Харесай

България с 300% ръст на преките чуждестранни инвестиции

" От началото на годината растежът на директните задгранични вложения в България е над 300%. Има засилен интерес от вложителите и това ясно демонстрира техния оптимизъм. Целта е да запазим този тренд макар настоящата политическа конюнктура ".

Това сподели пред БНР Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българската организация за вложенията.

" Преди месец в Първомай обявихме инвестиция от огромна високотехнологична компания от Съединени американски щати, която влага в произвеждане на ендоскопи. Става дума за над 80 млн. лв.. Новите заявки, които имаме, са от високотехнологични компании... Приоритетните региони са с по-висока за страната безработица ".

Той уточни позитивните неща у нас, които вложителите правят оценка:

" Имаме постоянна и удобна данъчна политика. България сега е с най-ниските оперативни разноски в Европа. В България имаме доста положителни специалисти в сфери като мехатроника, роботика, електроника, автомобилна промишленост. Добри специалисти и надеждни доставки локално биха привлекли вложителите към България в дълготраен проект... Очакваме да продължим главно в индустриалните предприятия ".

В Българската организация за вложенията построява портал, през който вложителят ще може непосредствено да пуска сигнали за проблеми с корупция или със закъснение на капиталовия развой.

Богданов разгласи, че през идната седмица в италианската столица Рим ще се организира конгрес, на който България ще бъде показана като капиталова дестинация в три основни бранша – енергетика, автомобилна промишленост, IT.

Чуждите вложения от Италия в България през последните години задържат постоянни равнища. През последните седмици има нови капиталови планове от Италия, които са декларирани в Агенцията, за над 700 млн. евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР