От началото на годината парламентът е приел 34 закона, 42

...
От началото на годината парламентът е приел 34 закона, 42
Коментари Харесай

Парламентът е приел 34 закона от началото на годината

От началото на годината Народното събрание е приел 34 закона, 42 решения и една декларация

Това сочи информация, готова от дирекция "Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове " на Народното събрание. Близо 80 часа са били отдадени на парламентарен надзор, като представителите на държавното управление са дали отговор на 993 въпроса и 57 питания, добавя БНР.

През втората си сесия 47 национално заседание е провело 48 пленарни съвещания, четири, от които изключителни. Постъпилите законопроекти са 73 като 41 от тях са импортирани от народни представители, а останалите от Министерски съвет. Предложените планове за решение са 71, от които 67 са импортирани от депутати. Сред признатите в Народното събрание нови закони за интервала от първи януари до 20 април са бюджета за тази година, както и бюджетите на ДОО и на здравната каса.

Народното събрание е гласувало промени в законите за правосъдната власт, за пощенските услуги, за българското поданство, за пазарите за финансови принадлежности, за поощряване на вложенията, за отбрана на потребителите, закона за енергетиката. Общо постъпилите въпроси към изпълнителната власт от началото на годината са 1 470, а питанията са 78. Най доста са били импортирани от депутати от ГЕРБ-СДС - 694 въпроса и 30 питания, а най малко от Има Такъв Народ общо 67 въпроса и едно запитване.

В този интервал е имало 10 чувания, две разисквания по запитване и пет пъти, реализиран по този начин наречения блиц надзор на премиера и неговите заместници. През втората сесия е имало общо 10 чувания, две от тях на премиера Кирил Петков по отношение на визитата му в Северна Македония и за напрежението НАТО-Русия и ролята на България в процесна за взимане на решение в Алианса.

Другите две чувания са към външният министър Теодора Генчовска, а останалите са към вицепремиера Асен Василев, министрите на вътрешните работи Бойко Рашков, на енергетиката Александър Николов, към общественият Георги Гьоков, на някогашния към този момент ръководител на държавната организация за бежанците Петя Първанова и на шефа на здравната каса Петко Салчев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР