От началото на годината досега са загинали 220 души. Много

...
От началото на годината досега са загинали 220 души. Много
Коментари Харесай

220 загинали на пътя от началото на годината

От началото на годината до момента са починали 220 души . Много са тревожни данните за случаите по пътищата на страната, съгласно Димитър Илиев, заместник-председател на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата "

Днес, 29 юни се отбелязва Националният ден на сигурността на придвижването по пътищата. Затова пред храм-паметника " Свети Александър Невски " бе показана опция хората да видят и да усетят случай - превръщане в автомобил симулативно и предпазни системи за деца, които доста постоянно родителите подценяват.

Това, което е обезпокоително за Илиев е, че хората не осъзнават, че би трябвало да се употребяват защитни колани и на задната седалка. Няма никакво значение дали сме начело или откъм гърба, коланът е еднообразно значим за всички хора, които са в автомобила, акцентира Димитър Илиев.

На въпрос на News.bg какви са главните предпоставки за настъпване на произшествия, Димитър Илиев изясни, че те са свързани с разпръскване, шофиране с висока скорост , неправилна преценка на другите пътни обстановки, шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.
 Двама починаха в злополука в Креснеското дефиле
Двама починаха в злополука в Креснеското дефиле

Други петима души са ранени

Пътните служители на реда регистрират за последния месец понижение на починалите в произшествия спрямо предходната година, макар че това е сезонът със засилен трафик към морските курорти. Засилен е и товарният трафик поради войната в Украйна, съобщи контрольор Слави Лазов от бранш " Контрол на пътното придвижване и правоприлагане " към Главна дирекция " Национална полиция " пред публицисти във връзка 29 юни - Националния ден на сигурността на придвижването по пътищата.

По думите му изключително в посока морските курортите и главните автомагистрали са пренатоварени от тежкотоварните коли над 12 тона.

В момента тече полицейската профилирана акция " Ваканция за деца ", като профилираните полицейски интервенции за курортите през летния сезон ще бъдат засилени.

Основните предпоставки за настъпване на тежко пътнотранспортно произшествие остава главно превишената или несъобразената скорост, отдалеченост и неправилните маневри в огромните градове.

и, починали са 105 участници в придвижването, 1530 са ранени. Най-голямо завишение на тежките произшествия се регистрира в Столична дирекция на вътрешните работи - 155, ОДВМР-Пловдив - 148, ОДМВР-Варна - 105, минимален е броят на тежките произшествия в ОДМВР-Перник - 10, ОДМВР-Ямбол - 11 и ОДМВР-Търговище - 13.
 45 души, измежду тях 12 деца, починаха в пламнал рейс на Автомагистрала „ Струма “ Обновена
45 души, измежду тях 12 деца, починаха в пламнал рейс на Автомагистрала „ Струма “

7 души са настанени в " Пирогов "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР