От началото на годината до септември в България са регистрирани

...
От началото на годината до септември в България са регистрирани
Коментари Харесай

Близо 400 са жертвите на трафик от началото на годината

От началото на годината до септември в България са регистрирани близо 400 жертви трафик на хора. Над половината от тях са дами, принуждавани да проституират у нас и в чужбина. Страната ни се подрежда на пето място в Европейския съюз по брой жертви - преди нас са единствено Румъния, Унгария, Нидерландия и Полша. Тревожната статистика бе обявена във връзка Европейския ден за битка с трафика на хора.


Профилът на жертвата нормално наподобява по този начин - жена или момиче на възраст сред 18 и 35 години, без житейски опит, уязвима прочувствено и постоянно претърпяла принуждение. Най-използваният способ на трафикантите - прелъстителен юноша печели доверието на непознато момиче, води го в чужбина с обещания за обич, пътешествия и разточителен живот, а по-късно го принуждава да проституира. Най-често намират жертвите си в обществените мрежи.
Камелия Димитрова, секретар на Националната комисия за битка с трафика на хора: Чрез обществените мрежи се прави първичното профилиране на момичето, разучават се неговите стремежи и фантазии. Социалните мрежи също по този начин се употребяват за надзор на жертвите, следи се тяхното придвижване
От началото на годината са регистрирани и 51 случая на трафик за продажба на новородено. Дестинацията на всички тях е Гърция, където дамите са отвеждани в 9-тия месец от бременността си, раждат и трансферират родителските права на осиновителите.
Камелия Димитрова, секретар на Националната комисия за битка с трафика на хора: Жената, която е получила заричане за обилно заплащане, действително става жертва на трафик, защото възнаграждението в никакъв случай не се материализа, сумите остават за трафикантите, а вредите - за нея самата.
До септември близо 60 са жертвите на трафик за насилствен труд. Ако ви оферират прекомерно огромна заплата от компания, която не е записана, а договорът не е написан на понятен за вас език - би трябвало да бъдете деликатни, тъй като предлагането може да идва от трафиканти, предизвестяват от Националната комисия за битка с трафика на хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР