От началото на годината до сега са регистрирани опити на

...
От началото на годината до сега са регистрирани опити на
Коментари Харесай

Над 7000 мигранти опитали да влязат у нас през българо-турската граница

От началото на годината до в този момент са регистрирани опити на 7349 жители на трети страни да преминат през българо-турската граница, което е нарастване с 2,4 пъти в съпоставяне със същия интервал на 2019 година Граничните служители на реда са задържали 243 противозаконни имигранти, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

По подадена от българските гранични патрули информация, турските гранични управляващи са задържали 124 лица на прилежаща територия, 6982 независимо са се завърнали навътре в Република Турция, откакто са открили съществуването на български патрули и постове по линията на границата.

На българо-гръцката граница са регистрирани опити на 5209 жители на трети страни да преминат незаконно в нашата страна, което е нарастване с 23% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година Граничните служители на реда са задържали 160 противозаконни имигранти. По подадена от българските гранични патрули информация, гръцките гранични управляващи са задържали 28 лица на прилежаща територия, 5021 независимо са се завърнали навътре в Република Гърция, откакто са открили съществуването на български патрули и постове по линията на границата.

От началото на 2020 година на излаз от България при опит за нелегално прекосяване на границата са арестувани 1609 жители на трети страни . Голяма част от тях са с пожелан бежански статут. 208 от тях са открити на граничните пунктове, 1 401 - отвън зоните на Граничен контролно-пропусквателен пункт.

На българо-сръбската граница са пресечени над 87% от опитите за нелегално прекосяване на излаз от страната.

Днес се навършват 133 години от приемането на първия у нас Закон за пограничната стража. По мотив професионалния празник на Групово дело " Гранична полиция " министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и шефът основен комисар Светлан Кичиков сервираха венци пред Паметника на починалите служители на реда.

По мотив празника със заповед на министъра са наградени 7 чиновници, със заповед на основния секретар - 10 чиновници , от административния секретар - 18 чиновници, със заповед на шефа са отличени 36 чиновници на ГДГП.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР