От началото на годината до момента митническите служители на МП

...
От началото на годината до момента митническите служители на МП
Коментари Харесай

От началото на 2022-а: Иззеха над 700 000 „маркови“ стоки на Капитан Андреево

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали над 700 000 продукта, по-голяма част от които текстилни произведения, обувки и парфюми със знаци на регистрирани търговски марки.

През месец декември при три инспекции на товарни коли, влизащи в страната от Турция са открити 115 509 продукта с логата на световноизвестни марки. Стоките са конфискувани заради подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност, оповестяват от Агенция " Митници ".

При един от случаите на 15.12.2022 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен автомобил с полска регистрация. Шофьорът – украински жител, показва пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват, че в 119 колета се съдържат артикули, които носят емблеми на международни търговски марки. Открити са 82 560 чифта чорапи, 7660 текстилни произведения, по-голяма част от тях блузи и спортни комплекти, както и 1218 чифта обувки и 2027 чанти, портмонета и колани.

Ден преди този момент на 14.12.2022 година  в различен товарен автомобил с турска регистрация са открити 13 628 текстилни произведения, по-голяма част от които тениски, мъжки боксерки и хавлиени кърпи с логата на над 10 марки. Камионът, ръководен от турски жител е превозвал стоката от Турция за Нидерландия.

Третият случай е от 11.12.2022 година, когато в страната от Турция влиза влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът- турски жител, показва митнически документи за транспорт на групажна стока за Белгия. При осъществената щателна митническа инспекция в товарното помещение са открити 232 колета с 7239 текстилни произведения, 386 чифта обувки и 791 чанти, портмонета и колани, всички с логата на регистрирани търговски марки.

В осъществяване на Европейския правилник 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност стоките са арестувани и за случаите ще бъдат известени притежателите на комерсиалните марки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР