От началото на годината до 31 октомври на територията на

...
От началото на годината до 31 октомври на територията на
Коментари Харесай

За 10 месеца има 12 ПТП с каруци в Пловдивско

От началото на годината до 31 октомври на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи са регистрирани общо 12 пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на каруци. Това заяви Радио „ Фокус” - Пловдив, цитирайки представителят на ОДМВР Анелия Влахкинова.

8 от произшествията са с материални вреди, а в 4 от случаите има потърпевш. На 15 водачи на такива транспортни средства са формирани актове за разнообразни нарушавания по Закона за придвижване по пътищата. Размерът на санкциите е от 20 до 50 лв.. „ На територията на Областната дирекция няма регистрирани нарушавания, свързани със надпревари с каруци”, сподели още Влахкинова.
Законът за придвижване по пътищата изисква през тъмната част на денонощието лидерът на каруца да бъде със светлоотразителна жилетка, а каруцата да е оборудвана със светлоотразителни детайли и да има светещо тяло откъм гърба. „ Регистрацията на каруци се реализира от съответното кметство по местоживеене. Не всички обаче се регистрират”, сподели още Влахкинова.
Съгласно член 147 алинея 1 от Закона за придвижване по пътищата пътните транспортни средства, теглени с животинска двигателна сила, не подлежат на наложителен периодически обзор за инспекция на техническата им редовност. „ Такива прегледи обаче би трябвало да се правят от време на време от съответните общини, където са регистрирани каруците “, сподели Влахкинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР