От началото на есенния телевизионен сезон Петя Дикова отново е

...
От началото на есенния телевизионен сезон Петя Дикова отново е
Коментари Харесай

Петя Дикова не обича да започва изреченията си с "Аз"

От началото на есенния ефирен сезон Петя Дикова още веднъж е в ефира на bTV като един от водещите на „ Тази събота и неделя “. Широко усмихнатата водеща застана един до друг с Мария Цънцарова и всяка неделя споделя тематики, привлекли вниманието ѝ освен като експерт, само че и като майка. Пред редакцията на онлайн изданието на списание Grazia тя описа за Петя като майка и за Петя като експерт, за новите тематики в предаването, за времето, което прекарва със фамилията си и още…

От есенния ТВ сезон към този момент те гледаме в „ Тази събота и неделя “. Как се чувстваш?

Изключително прелестно е да работя с „ Жена на годината “ Мария Цънцарова. Отдавна проследявам работата й и не си бях представяла, че един ден ще имаме общо предаване, каквото е „ Тази неделя “. За продуцент имаме един от най-доказаните експерти у нас – Ралина Тропанкева, което е гаранция за изключителни посетители, вълнуващи тематики, любопитни репортажи, и завладяващи изявленията.

Снимка: btvnovinite.bg

Какво е човек да работи в неделя?

Отвъд всевъзможни любезности, положителната химия с Мария и Ралина прави даже работата в неделя да не наподобява толкоз страшна, колкото звучи. Подкрепяме се, допълваме се и не стопираме да се смеем. Имам образеца на тати, който десетилетия наред работеше в събота и неделя, тъй че съм привикнала от дребна. Освен това, в кариерен проект, си давам сметка, че сега разполагам с повече ефирно време, в което да развъртвам тематиките и гостите, които интересуват феновете, и вълнуват и мен. В персонален проект съм късметлийка, че децата спят до късно в неделя, а и, че Илиян е извънредно предан татко. Докато станат и поиграят с влакчетата, багера или кончетата, и аз съм се прибрала.

Какво да чакаме от теб в предаването?

Знаете ли, аз съм много непретенциозен човек. Сигурно постоянно не проличава, само че е по този начин. Не обичам да стартирам изреченията с „ Аз”, не обичам гръмки и високопарни поръчки за работата си, по тази причина единствено се надявам тематиките и гостите, които създаваме с Ралина да са забавни, вълнуващи, любопитни, потребни, и в случай че може и да са занимателни – това ще значи, че сме си свършили работата.

Вече, и като майка, ме вълнуват и много по-различни тематики от обичаните ми изкуство и просвета и нямам самообладание да разкажем новите си истории за качество на живот, психологично здраве, предварителна защита на репродуктивни проблеми, профилактика на женски заболявания като рака на гърдата – които, хванати в точния момент, могат да бъдат лечими. За мен е доста значимо да даваме образец на тези дейни дами пред екрана, които се двоумят дали да станат майки или не, че кариерата им няма да пострада. Затова с доста обич създадохме поредицата „ Стола на мама “, в която вдъхновяващи дами със забележителни кариери демонстрират, че децата и работата могат да вървят ръка за ръка.

Снимка: btvnovinite.bg

Илиян ли гледа децата, когато си в малкия екран?

През седмицата имаме стоманен график, в който нашите родители общително оферират свободното си време, в събота сме дружно и както споделих, в неделя до обяд в къщата е мъжко царство.

Големият ти наследник към този момент разпознава ли те на екран?

Да, само че защото той вижда и татко си, и моите родители на екран, мисля, че той просто приема малкия екран за най-масовата специалност на света. Дори като го попитате какво работи, Сашето споделя: „ И аз съм в малкия екран “. И в тази връзка, за жалост не всеки път съумяваме да ограничаваме екранното време до 15 минути дневно, каквато е рекомендацията на педиатрите за до 3-годишните.

Снимка: btvnovinite.bg

Какво правиш всяка събота и неделя? Извън присъединяване ти в „ Тази събота и неделя “...

Правя сандвичи, пасирам плодове или ги нарязвам на части за из път, пътуваме измежду природата, караме колело, плуваме или пък се излежаваме с дълга закуска с гушкане в леглото. И вършим всичко по силите си децата да са добре – което ни е и работа на цялостен работен ден без отмора.

Цялото изявление на Петя Дикова за graziaonline.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР