От началото на есенния телевизионен сезон Петя Дикова отново е ...

От началото на есенния телевизионен сезон Петя Дикова отново е

Петя Дикова не обича да започва изреченията си с "Аз"

От началото на есенния телевизионен сезон Петя Дикова още веднъж е в ефира на bTV като един от водещите на „ Тази събота и неделя “. Широко усмихнатата водеща застана един до друг с Мария Цънцарова и всяка неделя споделя тематики , привлекли вниманието ѝ освен като професионалист, само че и като майка. Пред редакцията на дистанционно списанието на списание Grazia тя описа за Петя като майка и за Петя като професионалист, за новите тематики в излъчването , за времето, което прекарва със семейството си и още…

От есенния ТВ сезон към този момент те гледаме в „ Тази събота и неделя “. Как се чувстваш?

Изключително прелестно е да работя с „ Жена на годината “ Мария Цънцарова. Отдавна проследявам работата й и не си бях представяла, че един ден ще имаме общо излъчване , каквото е „ Тази неделя “. За продуцент имаме един от най-доказаните професионалисти у нас – Ралина Тропанкева, което е гаранция за изключителни посетители , вълнуващи тематики , любопитни репортажи, и завладяващи изявленията .

Снимка: btvnovinite.bg

Какво е човек да работи в неделя?

Отвъд всевъзможни любезности, положителната химия с Мария и Ралина прави даже работата в неделя да не наподобява толкоз страшна, колкото звучи. Подкрепяме се, допълваме се и не спираме да се смеем. Имам образеца на тати, който десетилетия благополучно работеше в събота и неделя, тъй че съм свикнала от малка. Освен това, в кариерен проект , си давам сметка, че сега разполагам с повече ефирно време, в което да развъртвам тематиките и гостите, които интересуват наблюдателите , и вълнуват и мен. В персонален проект съм късметлийка, че децата спят до по никое време в неделя, а и, че Илиян е извънредно предан татко . Докато станат и поиграят с влакчетата, багера или кончетата, и аз съм се прибрала.

Какво да очакваме от теб в излъчването ?

Знаете ли, аз съм много непретенциозен човек. Сигурно постоянно не проличава , само че е по този начин . Не обичам да стартирам изреченията с „ Аз”, не обичам гръмки и високопарни поръчки за работата си, по тази причина единствено се надявам тематиките и гостите, които разработваме с Ралина да са забавни , вълнуващи, любопитни, потребни , и в случай че може и да са забавни – това ще значи, че сме си свършили работата.

Вече, и като майка, ме вълнуват и много по-различни тематики от предпочитаните ми изкуство и просвета и нямам самообладание да разкажем новите си истории за качество на живот, психологично здраве, превенция на репродуктивни казуси , профилактика на женски заболявания като рака на гърдата – които, хванати в точния момент , могат да бъдат лечими. За мен е доста от значение да даваме образец на тези дейни дами пред дисплея , които се двоумят наистина ли да станат майки или не, че кариерата им няма да пострада. Затова с доста обич създадохме поредицата „ Стола на мама “, в която вдъхновяващи дами със забележителни кариери показват , че децата и работата могат да вървят ръка за ръка .

Снимка: btvnovinite.bg

Илиян ли гледа децата, когато си в малкия екран ?

През седмицата имаме стоманен график, в който нашите родители любезно оферират свободното си време, в събота сме дружно и както казах, в неделя до обяд в къщата е мъжко царство.

Големият ти наследник към този момент разпознава ли те на дисплей ?

Да, само че защото той съзира и татко си, и моите родители на дисплей , мисля, че той елементарно приема малкия екран за най-масовата специалност на света. Дори като го попитате какво работи, Сашето споделя : „ И аз съм в малкия екран “. И в тази връзка, за жалост невинаги успяваме да ограничаваме екранното време до 15 минути дневно , каквато е препоръката на педиатрите за до 3-годишните.

Снимка: btvnovinite.bg

Какво правиш всяка събота и неделя? Извън присъединяване ти в „ Тази събота и неделя “...

Правя сандвичи, пасирам плодове или ги нарязвам на части за из път, пътуваме измежду природата, караме колело, плуваме или пък се излежаваме с дълга закуска с гушкане в леглото. И правим всичко по силите си децата да са добре – което ни е и работа на цялостен работлив ден без отмора .

Цялото изявление на Петя Дикова за graziaonline.bg

Източник: btvnovinite.bg