От началото на епидемията от Ковид-19 държавата не е предприела

...
От началото на епидемията от Ковид-19 държавата не е предприела
Коментари Харесай

В сектора са заети около 800 хил. души, които са без доходи заради епидемията

От началото на епидемията от Ковид-19 страната не е подхванала нито една мярка в поддръжка на самонаетите и неофициалните служащи. Това показа на среща с вицепрезидента Илияна Йотова управлението на Синдиката на самонаетите и неофициалните служащи. Около 800 хиляди са самонаетите и неофициалните служащи в България.

Сред тях са: надомни служащи, улични търговци, здравни служащи, учители, преводачи, актьори и хора с увреждания , както и наети надомни и домашни служащи. Те останаха без приходи, в това число и наетите в надомна работа. Само 10% от тях са получили обезщетение за безработица, защото нямат трудови контракти, уточни Виолета Златева, ръководител на ССНР.
 Синдикатите желаят 1000 лева санкция за родители, оставили децата си в учебния изолатор
Синдикатите желаят 1000 лева санкция за родители, оставили децата си в учебния изолатор

" Не може да се чака родител хирург да си зареже интервенцията, с цел да си вземе детето "

Като неотложна мярка Златева предлага помощ от 320 лева за всеки, който се е записал като подобен служащ - сумата е изчислена въз основата на междинния приход, който те получават. Сред разискваните ограничения бяха и омекотен достъп до заеми, обезпечаване на поръчки от страната, осъществяване на обещанието за изкупуване от страната на продукцията им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР