От началото на - до 13.00 часа на 14 ноември

...
От началото на - до 13.00 часа на 14 ноември
Коментари Харесай

113 досъдебни производства и 704 преписки за нарушения на изборния процес досега

От началото на - до 13.00 часа на 14 ноември 2021 година, на територията на цялата страна са формирани общо: 704 преписки и 113 досъдебни производства. Това оповестява Върховната касационна прокуратура.

Същите съдържат данни и доказателства за предложение на имотни облаги, за гласоподаване за избран претендент, политическа партия или коалиция и други Преписките и досъдебните производства са формирани на база постъпили сигнали от жители, ДАНС и от органите на Министерство на вътрешните работи. За изясняване на фактическата конюнктура, съдържаща се в сигналите, както и за събирането на задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент, наблюдаващите прокурори са упълномощили на органите на Министерство на вътрешните работи осъществяването на инспекции.
Министерство на вътрешните работи: Изборният развой протича обикновено без произшествия
Изборният развой протича обикновено, без произшествия. Криминогенната конюнктура в страната е спокойна. За застраховане на публичния ред,...

Дежурното звено към Върховна касационна прокуратура обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация за осъществени закононарушения и нарушавания, свързани с провеждането на избори за президент и вицепрезидент и избори за 47-мо Народно заседание, дава следната обновена информация: Двадесет и седем са преписките за нарушавания, касаещи изборите за президент и вицепрезидент; по тринадесет от тях са формирани досъдебните производства. 677 преписки и 100 досъдебни производства се отнасят за изборите за Народно заседание. С оглед липса на събрани от органите на Министерство на вътрешните работи данни за осъществени закононарушения са постановени 20 отхвърли за формиране на досъдебни производства по отношение на вота за президент и вицепрезидент, а 471 са отводите, касаещи изборите за Народно заседание.

Във всяка област на страната не престават работа и основаните регионални междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите. След обработка на данните, които не престават да постъпват, прокуратурата ще даде спомагателна информация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР