От началото на април САЩ два пъти отпуснаха допълнителни средства

...
От началото на април САЩ два пъти отпуснаха допълнителни средства
Коментари Харесай

Вижте какви оръжия пращат САЩ на Украйна

От началото на април Съединени американски щати два пъти отпуснаха спомагателни средства за даване на военна помощ на Украйна, като общо тази сума е 400 милиона, заяви през днешния ден Пентагонът на своя уеб страница.

Помощта за защита, предоставена от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън на Украйна, обезпечава „ сериозни триумфи на бойното поле против нахлуващите съветски сили “, съгласно осведомителния лист.

Според Пентагона помощта на Съединени американски щати за сигурност на Украйна включва:
повече от 1400 портативни зенитно-ракетни системи Stinger;повече от 5000 противотанкови системи Javelin;повече от 7000 други противотанкови системи;стотици тактически безпилотни летателни апарати Switchblade (т.нар. дронове камикадзе);повече от 7000 дребни оръжия;повече от 50 милиона патрона;45 000 комплекта бронежилетки и каски;ракетни системи с лазерно насочване;безпилотни летателни системи " Пума ".В листата са и радарни системи, бронирани транспортни средства, устройства за нощно виждане, термовизионни камери и оптика, предпазени информационни системи, услуги за търговски сателитни изображения, защитно съоръжение за неутрализиране на взривни муниции, медицински консумативи, в това число комплекти за първа помощ.
От известието не излиза наяве какво и в какво количество към този момент е изпратено в Украйна от този лист. Както Cи Ен Ен показва, отчетът на Пентагона не значи, че всички оръжия към този момент са пристигнали в Украйна – в противен случай, това е актуализация на това, което Съединени американски щати изпратиха в предишното и дадоха обещание да изпратят в бъдеще.

Отделно министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели през днешния ден, че съветският президент Владимир Путин евентуално се е отказал от опитите си да превземе Киев, защото Русия е насочила вниманието си към Източна и Южна Украйна. Той направи такова изказване на чуване в комисията по въоръжените сили на Сената, заяви Defense News, представена от украинския уебсайт " Гордон ".

Според Остин Путин считал, че може да превземе Украйна доста бързо, доста бързо да превземе столицата, само че се е излъгал.

Ръководителят на Пентагона добави, че „ Путин евентуално е изоставил напъните си да завземе столицата и в този момент концентрира вниманието си върху южната и източната част на страната “.

Пентагонът от своя страна се концентрира върху продължаването на въоръжаването на въоръжените сили при нужда, добави той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР