От началото на април гръцките граждани ще получават в аптеките

...
От началото на април гръцките граждани ще получават в аптеките
Коментари Харесай

Гърция ще раздава на гражданите си безплатни антигенни тестове

От началото на април гръцките жители ще получават в аптеките безвъзмездни антигенни проби за ковид, с които да се тестват сами, заяви организация АНА-МПА, като се базира на информация от държавното управление.

Всеки жител ще има право против показване на осигурителния си номер да получи един безвъзмезден антигенен тест седмично.

Целта е това да обезпечи провеждането на милиони проби, които в комбиниране с ежедневното тестване от страна на здравните служби, ще допринесат за по-добрия надзор и предварителна защита на епидемията, считат гръцките управляващи.

В информацията се оповестява, че тестванията ще бъдат лесни за осъществяване в домашна конюнктура и имат надеждност от 95% – 99%.

Ако пробата им се окаже позитивен, от жителите се чака да се записват на специфичната електронна платформа и да дадат повторна проба в здравна институция.

Безплатните проби ще бъдат по-лесни за приложимост от познатите бързи проби, които се употребяват сега – ще работят с назален секрет или със слюнка, а не с по-трудната за взимане назофарингеална проба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР