От началото на акцията за наблюдение и проверка на търговските

...
От началото на акцията за наблюдение и проверка на търговските
Коментари Харесай

НАП погна Илиянци, следи за издаване на касови бележки

От началото на акцията за наблюдаване и инспекция на комерсиалните обекти в стоков базар " Илиянци ", чиновниците от звеното за фискален надзор са ревизирали общо 7 обекта, като задачата е била да се проследят отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на артикули или услуги, заяви пресслужбата на Национална организация по приходите (НАП).

Данъчните са открили пет нарушавания, като три от тях са неиздаване на фискален бон, а други две - разминаване сред маркираните на касовия уред суми и наличностите в касата.

В рамките на инспекциите данъчните инспектори са създали контролни покупки, приложили са така наречен прийом " скришен клиент ", в резултат на което са открити нарушаванията.

От Национална агенция за приходите приканиха жителите да изискват касова записка при всяка покупка на артикули и услуги, като по този метод те ще подсигуряват потребителските си права и ще понижат риска търговците да укриват доходи. Потребителите могат да ревизират фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на Национална агенция за приходите, като употребяват мобилното приложение на приходната организация - NRA Mobile, налично за Android и IOS устройства, напомнят данъчните.

" Предвиждаме инспекциите да продължат в цялата страна. Целта е насърчаването на доброволното съблюдаване на данъчните условия от страна на търговците. Това е и метод да предпазим жителите от неточните лица. Издаването и приемането на касов бон е обвързване на двете страни в една договорка ", сподели шефът на Главна дирекция " Фискален надзор " на Национална агенция за приходите Емил Беков.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР