От началото на активния летен сезон са запечатани седем семейни

...
От началото на активния летен сезон са запечатани седем семейни
Коментари Харесай

Данъчни затварят семейни хотели по морето заради касови бележки

От началото на дейния летен сезон са запечатани седем фамилни хотела по Северното Черноморие, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на пресслужбата на Национална агенция за приходите във Варна.

Причината за глобата е, че осъществените нощувки не се регистрират на фискалните устройства и на гостите не се издават касови бележки. Хотелите са запечатани са период от една седмица.

Общият брой на тестваните спални бази е 41. Освен засечените, че не издават касови бележки, са глобени притежателите на още три хотела.

От Национална агенция за приходите прецизираха, че всички инспекции се правят посредством метода на тайния клиент. Данъчните чиновници вършат резервации, настаняват се в хотелите и заплащат нощувките си. Ако не им бъде публикуван касов бон, те минават към инспекция на обекта.

От началото на юли досега по Северното Черноморие инспекторите на НАП-Варна са направили общо 3405 инспекции. Съставените актове са 290, от които 189 са за разлика в касовата наличност.

Данъчните чиновници държат под непрекъснато наблюдаване и колите, които зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие. По тази линия от началото на юли са осъществени 12 955 инспекции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР