От началото на 2029-та година се забранява отоплението на твърдо

...
От началото на 2029-та година се забранява отоплението на твърдо
Коментари Харесай

Без отопление на твърдо битово гориво от 2029 г.: СОС прие Наредбата за нискоемисионните зони

От началото на 2029-та година се не разрешава отоплението на твърдо битово гориво в София, това планува Наредбата за въвеждането на нискоемисионни зони, която Столичният общински съвет одобри по време на днешното си съвещание.

Тя беше подкрепена с 34 гласа „ За “, а против нея гласоподаваха съветниците от Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация. Текстовете плануват центърът на София да се раздели на две зони – Малък и Голям кръг, в които да важат ограничавания за влизането през зимата на коли от първи и втори екологичен клас.

В първа категория попадат коли на дизел над 20 години и на бензин над 30 години.От 1-ви декември 2023-а година ще влязат в действие рестриктивните мерки за коли от първа екологична група в зона „ Малък кръг “ – сред булевардите „ Васил Левски “, „ Патриарх Евтимий “, „ Ген. Скобелев “, „ Сливница “ и улица „ Опълченска “.

Година по-късно същите ограничавания ще важат и за колите от втора екологична група.От 1-ви декември 2025-а година ще бъде неразрешено влизането на коли от първа група в Зона „ Голям кръг “,а от декември 2027-а година – и за тези от втора.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР