От началото на 2021 г. има сериозно увеличение на всички

...
От началото на 2021 г. има сериозно увеличение на всички
Коментари Харесай

„Херти“ вдига цените заради по-скъпите суровини

От началото на 2021 година има съществено нарастване на всички съществени материали, с които работи шуменската „ Херти “ АД, профилирана в производството на алуминиени, пластмасови и композитни капачки и дозатори.  В края на третото тримесечие това се усети доста мощно с съвсем 60% растеж на главната суровина за компанията - алуминия,, който е борсова стока, тъй че " Херти " не може да въздейства върху цените. Същото може да се каже и за останалите съществени материали и цените на природния газ и на ел.енергията, както и на транспортните разноски, които се усилиха няколко пъти. Има също по този начин закъснение в доставките, както на някои първични материали, по този начин и на декларирано съоръжение, обвързвано с вложения в производството. Логистичните разноски, изключително отвън Европа, провокират огромно забавяне в доставките на артикули на „ Херти “ до клиентите, оповестяват от компанията.

Офертите, които са получавани в сдружението, са на доста високи цени и с много понижени количества и то със период за доставки до края на първото тримесечие на 2022 година. Това би довело до сериозен проблем с обезпечаването на индустриалната стратегия, усложнения при бюджетирането и вероятно загуба на клиенти поради липса на материали и увеличините цени на продуктите, означават от " Херти “.  

В отговор на протичащото се, от началото на тази година

ще се усилят продажните цени на продуктите,

които шуменската компания създава. Голяма част от клиентите приемали това, само че има неустановеност за второто тримесечие на 2022 година по отношение на поръчките, осигуреността с алуминий и цените на материалите.

В сдружението се вземат ограничения и по обезвреждане на разпространяването на Ковид-19. Ваксинирани са малко над 20% от чиновниците в „ Херти “.

Поради спад в продажбите при започване на предходната година за един от месеците компанията е кандидатствала по държавната мярка за подкрепяне на бизнеса 60/40 и е била утвърдена.

Въпреки въздействието на Ковид-19 върху международната стопанска система и пазари, в " Херти " означават растеж в продажбите на продукцията. Но дружно с това се усилват и разноските по активността на предприятието - за материали, за външни услуги и за хонорари. В последна сметка сдружението приключва четвъртото тримесечие с облага от 1.52 млн. лв., като освен това и леко пораства по отношение на декември 2020 година, когато е била 1.15 млн. лв..

Вземанията на „ Херти “ сред октомври и декември порастват с по-голям ритъм,

в сравнение с отговорностите, което е и повода да понижат и парични средства във фирмената каса.

Основни акционери в шуменската компания са " ИГМ холдинг " - Австрия с дял от 33.27% от капитала, Александър Юлиянов (председател на съвета на директорите) с 33.22%, Захари Захариев (главен изпълнителен директор) с 25.23% и Елена Захариева (директор за връзки с инвеститорите) с 7.99% от книжата с право на глас.  Останалите бумаги са благосъстоятелност на дребни вложители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР