От началото на 2018 за първи път трансексуални хора ще

...
От началото на 2018 за първи път трансексуални хора ще
Коментари Харесай

За пръв път американската армия допуска транссексуални

От началото на 2018 за първи път трансексуални хора ще могат да се записват за американската войска. Това стана допустимо с разпореждане на федералните съдилища, които блокираха възбраната за трансексуални военни, наложена от администрацията на Доналд Тръмп. От Белия дом взеха решение да не апелират решението.

Федералните апелативни съдилища във Вирджиния и Вашингтон отхвърлиха искане на американското държавно управление за задържане на възбраната за банкет на транссексуални. Сега източник от правосъдното министерство твърди, че президентската администрация няма да оспорва. През септември Пентагонът сътвори комисия от високопоставени военни, които да проучат по какъв начин бъде приложена възбраната за военна работа на транссексуални, следва този проект да бъде показан на Доналд Тръмп на 21 февруари. За наслада на най-консервативните си поддръжници през юли американският президент разгласи възбраната през Туитър.
След съвещания с генерали и военни специалисти, бях посъветван държавното управление на Съединените щати да не приема или разреши транссексуални да служат в армията на Съединени американски щати. Нашите военни би трябвало да се концентрират върху решителна и съкрушителна победа и не могат да бъдат обременявани с големите медицински разноски и разколът, който транссексуалните биха провокирали.
Според федералните съдии в Балтимор, Сиатъл и Ривърсайд сходна възбрана нарушава правото на равнопоставеност пред закона, обезпечено от Конситтуцията на Съединените щати. Транссексуалните ще имат право на военна работа, в случай че президентската администрация реши да апелира пред Върховния съд, в който превес имат консервативните съдии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР