От началото на 2017 г. са стартирали проекти на обща

...
От началото на 2017 г. са стартирали проекти на обща
Коментари Харесай

Проекти за над 3 млн. лв. са започнали в ИКТ сектора

От началото на 2017 година са стартирали планове на обща стойност над 3 млн. лева в региона на ИКТ и аутсорсинг бранша, като с помощта на тях се разкриват над 400 нови работни места. Това стана ясно по време на срещата на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев с представители на The Independent Advisory Network - една от най-големите английски консултантски групи. Нейни представители са в България за изследване на бранша на осведомителните и информационни технологии (ИКТ) и аутсорсинга.

"ИКТ и аутсорсинга е измежду най-бързо разрастващите се браншове на българската стопанска система, който през последните години означават резистентен растеж ", сподели зам.-министър Манолев. По думите му от 2013 година до в този момент са стартирали планове по Закона за поощряване на вложенията в тази област на обща стойност близо 20 млн. лева, които разкриват 2 700 работни места. Той подчертава, че се поставят поредни старания за поддръжка на задграничните вложители като страната ни може да предложи макроикономическа и финансова непоклатимост, опазване на най-ниските в Европейски Съюз данъчни ставки, ниски равнища на оперативните разноски и други "Основен приоритет за държавното управление е понижаване на административната и финансова тежест за бизнеса, което в някои случаи също се явява бариера пред непознатите капитали ", акцентира Александър Манолев.

Представителите на английската консултантска група подчертаха, че има съответен интерес от техни клиенти да изнесат част от активността си в района. Целта на визитата е проучвателна, защото България има редица преимущества – географско състояние, достъп до единния европейски пазар, обилни обичаи в бранша и други Бизнесът прави оценка високо и квалификацията на заетите в бранша Наличието на огромни задгранични компании, които към този момент оперират в този бранш у нас, също бе регистрирано като преимущество. За представителите на The Independent Advisory Network е доста значима и информацията, която ще получат от бизнеса, който работи на място, по тази причина и на срещата участваха представители на фирмите "Булпрос ", "Скейл фокус ", "Куестърс България " и "EHS Consulting ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР