От началото на 2017 г. до момента през болницата са

...
От началото на 2017 г. до момента през болницата са
Коментари Харесай

В Пирогов спасили трима, пили антифриз! Шефът на болницата проф. Асен Балтов с горещи подробности за празниците

От началото на 2017 година досега през болничното заведение са минали 214 хиляди пациенти. Това сподели изпълнителният шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. Асен Балтов на брифинг, написа Пик.

 

Директорът на болничното заведение разясни, че през годината " Пирогов " още веднъж е поела най-тежките случаи от София и България. „ Режимът на работа на нашата институция дава сигурност на пациентите и всички знаят къде могат да търсят помощ 365 дни и 24 часа в денонощието ", разяснява той. Проф. Асен Балтов добави, че от началото на 2017 година досега са минали 214 хиляди пациенти, от които признати за лекуване са 44 хиляди

Проф. Балтов регистрира, че спрямо 2016 година пациентите през тази година са с 3 хиляди повече. „ До момента през болничното заведение са минали 8 900 неосигурени лица, а единствено за последните четири дни - 127 души. Прави усещане, че се усилва броят на пациентите над 65 години “, сподели той и посочи, че те са с 1500 повече по отношение на 2016 година „ Първо нацията застарява. Това са пациенти, които изискват доста по-сериозни грижи, по-трудни са за обслужване, по-енергоемки, повече сложно и дълготрайно лекуване. Това е една от мощните страни на „ Пирогов “, изясни изпълнителният шеф на болничното заведение.

" През празничните дни трима души са признати в УМБАЛСМ „ Пирогов “ след приложимост на антифриз, а осем са признати поради корист с алкохол ", добави още проф. Балтов. 

Той изясни, че използвалите антифриз са настанени в токсикологията. Проф. Балтов описа, че те са погълнали антифриза заради нехайство, защото шишето с него е било наоколо до това с ракия. Директорът на „ Пирогов “ добави, че едно семейство е настанено в болничното заведение след отравяне при горене на въглища. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР