От набраните средства в рамките на 19-ото издание на благотворителната

...
От набраните средства в рамките на 19-ото издание на благотворителната
Коментари Харесай

„Българската Коледа“ подпомогна първите 256 деца за 2022 г.


От набраните средства в границите на 19-ото издание на благотворителната самодейност на президента „ Българската Коледа “ са подкрепени първите 256 деца.

Експертният съвет към самодейността се срещна с постъпилите заявки за помощ, с приложените настоящи медицински документи на всяко дете и направи стимулирано мнение. Дарените средства са на обща стойност 474 799,27 лева

За обезпечаване на едногодишна медикаментозна терапия са подкрепени 58 деца. Решението за подкрепяне е взето на съображение назначена терапия и посочен съответен лекарствен артикул в епикризите на кандидатствалите за подкрепяне деца.

За 46 деца с ендокринологични болести е обезпечено лекарството Genotropin. За 9 деца с нефрологични болести е обезпечено лекарството CellCept. Едно дете с тежко вродено заболяване е подкрепено за обезпечаване на лекарството Sandimun neоral. Трите медикамента не се финансират от НЗОК за посочените в Епикризите на децата диагнози.

За реализиране на спомагателна профилирана рехабилитация са подкрепени 192 деца. 114 от тях страдат от разнообразни неврологични и вродени болести, 59 са с диагноза аутизъм, а 19 са с глухота, положение след кохлеарна имплантация и се нуждаят от слухово – речева рехабилитация.

Подпомогнати са и 6 деца с неврологични болести за закупуване на помощни средства и медицински произведения.

Дарителската активност на благотворителната самодейност продължава. Заявления за подкрепяне на деца със средства от „ Българската Коледа “ се одобряват целогодишно.

Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за реализиране на диагностика, лекуване или рехабилитация, може да подаде молба за подкрепяне.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР