От МВР съобщиха, че отнемат лиценза на охранителната фирма „Делта

...
От МВР съобщиха, че отнемат лиценза на охранителната фирма „Делта
Коментари Харесай

МВР отнема лиценза на охранителната фирма „Делта гард“

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че лишават лиценза на охранителната компания „ Делта гард “, оповестява Антикорупционният фонд. Вече е почнала процедурата.

От фонда напомнят, че още през септември 2020 година са алармирали Министерство на вътрешните работи за изнесените в следствието „ Осемте джуджета “ голям брой данни за престъпления от страна на компанията. Призоваха и за цялостна инспекция на активността ѝ.

От фонда напомнят, че при предходното управление на Министерство на вътрешните работи през ноември 2020 година са получили отговор, че нарушавания не са установени. Следва възобновено искане за инспекция през май 2021 година, като тогава отговорът е различен – изнесените данни за престъпления на „ Делта гард “ са основателни.

Извършват се и пет дисциплинарни инспекции по сигнали на Антикорупционния фонд, в това число и на неназован шеф на регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Разследването на Антикорупционния фонд „ Осемте джуджета “ провокира необятен публичен отзив. То е за отнемането на асансьорния бизнес на Илия Златанов, който се е опитвал да си го върне, само че не по законовия метод.

Името на компанията беше посочено точно от Златанов в следствието „ Осемте джуджета “. Там той описа, че охранители на тази компания са го следвали непрекъснато и са охранявали бизнеса му.

По-късно стана ясно, че точно тази компания не позволява никой до заводите на „ Изамет “ в Дупница, които бяха освободени през август 2020 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР