От МВР информираха, че призовават водачите на камиони, участвали в

...
От МВР информираха, че призовават водачите на камиони, участвали в
Коментари Харесай

Глоби за шофьорите на самосвали и камиони, които влязоха на жълтите павета

От Министерство на вътрешните работи осведомиха, че приканват водачите на камиони, взели участие в митинга на пътищарите, с цел да им сформират наказателни постановления . Повод за обяснението им са медийни запитвания, свързани с приканване на жители, взели участие в митингите в столицата.

Поводът е митингът на пътищарите, в който се включи и тежка техника по улиците на София. От полицията напомнят, че на 10 октомври са цитирали, че със съгласувателно писмо на Столичната община опонира на наредбата на член 28 (1) от Наредба за организация на придвижването на територията на Столична община.

Според нея се не разрешава влизането на товарни коли и строителни машини с позволена оптималната маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона " Център ". За възбраната за влизане на тежкотоварни машини беше известена Българска браншова камара " Пътища ", напомнят от вътрешното ведомство.
 Работници в пътния отрасъл без заплати се оказа, че няма
Работници в пътния отрасъл без заплати се оказа, че няма

Комитова беседва с Лазар Лазаров, изпълнителен шеф на камарата и някогашен началник на АПИ

При митинга чиновниците на Министерство на вътрешните работи са открили нарушение на Закона за придвижване по пътищата и общински разпореждания , за което ще бъдат формирани наказателни постановления, безапелационни са от там.

От полицията прецизират, че протестиращите са нарушили разрешителния режим на съгласувателно писмо на Столична община и на 11 октомври те са били в зоната за сигурност (известна като Триъгълникът на властта - б.р.) - Народно заседание 2, Президентството на Република България и Министерския съвет, служителите на реда не са спрели мирния митинг.

За задаваните въпроси към някои от призованите водачи, прецизират че те са свързани с настоящи следствия за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния отрасъл, осъществявани от службите на Министерство на вътрешните работи, изясняват от полицията.
 Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „ Автомагистрали Черно море “
Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „ Автомагистрали Черно море “

Пътни строители излизат на митинг с искане страната да им заплати 36 млн. лв.

Припомняме, пътищарите излязоха на трети митинг и два дни беше. Те настояха за министър. на пътните компании потеглиха от " Автомагистрали - Черно море ", поради неизплатените пари от държавните АПИ и " Автомагистрали ". Първото служебно държавно управление към този момент даде на прокуратурата, подписани в нарушаване на закона за публичните поръчки. Общо 3,7 милиарда са, само че от финансовото ведомство признават единствено въпросните 1,3 милиарда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР