От Мойра Уорбъртън и Тед ХесънВАШИНГТОН (Ройтерс) -САЩ. Конгресменът Марджъри

...
От Мойра Уорбъртън и Тед ХесънВАШИНГТОН (Ройтерс) -САЩ. Конгресменът Марджъри
Коментари Харесай

Републиканката Марджъри Тейлър Грийн предприема импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност на САЩ

От Мойра Уорбъртън и Тед Хесън

ВАШИНГТОН (Ройтерс) -САЩ. Конгресменът Марджъри Тейлър Грийн, твърдолинейна републиканка, предприе в четвъртък да принуди Камарата на представителите да гласоподава за импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, като сподели, че администрацията не е съумяла да обезпечи границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Грийн упрекна Майоркас, назначен от президента демократ Джо Байдън, за нарушение на клетвата си, като не съумя да ограничи рекордния брой мигранти, идващи на границата.

„ Това не е единствено проблем с южната граница, той визира нашата цялата страна и ние би трябвало да създадем нещо по въпроса “, сподели Грийн, откакто показа предложение, което Камарата на представителите, ръководена от републиканците, ще би трябвало да гласоподава през идващите два дни.

Откакто Байдън взе офис през 2021 година граничните сътрудници на Съединени американски щати са направили повече от 5 милиона ареста на мигранти, извършващи нелегално прекосяване - т.е. не през следена гранична станция - над границата сред Съединени американски щати и Мексико. Мнозина бягат от икономическите и политическите разтърсвания в Куба, Хаити, Никарагуа и Венецуела.

Републиканците упрекват Байдън и Майоркас – висшият граничен чиновник на Байдън – за анулация на ограничаващите политики, въведени от някогашния президент Доналд Тръмп, републиканец.

И Байдън, и Тръмп се стремят към нов мандат през 2024 година, като Тръмп е водещият претендент за номинацията на републиканците.

В отговор на предлагането за импийчмънт, Министерството на вътрешните работи на Съединени американски щати Говорителят по сигурността (DHS) сподели, че законодателите би трябвало да спрат " своите безразсъдни шаради за импийчмънт и офанзиви против правоприлагащите органи " и вместо това " да предложат обезверено нужни промени за нашата разрушена имиграционна система. "

Говорителят уточни, че Майоркас е давал показания преди комисиите на Конгреса осем пъти тази година и сподели, че политическите несъгласия не са съображение за импийчмънт.

Грийн показа предлагането като привилегировано, което значи, че Камарата би трябвало да го прегледа в границите на два законодателни дни, макар че може да бъде отсрочено с процедурни гласове, като изпращането му на комисия за обзор.

Грийн сподели пред кореспонденти, че не е съумяла да се свърже с републиканския ръководител Майк Джонсън в четвъртък сутринта по отношение на въвеждането на членовете за импийчмънт.

Дори. в случай че Майоркас бъде импийчмънт в Камарата на представителите, напъните съвсем несъмнено ще се провалят в следения от демократите Сенат.

(Доклад от Мойра Уорбъртън и Тед Хесън във Вашингтон; Редактиране от Кейтлин Уебър, Матю Луис и Род Никел)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР