От момента, в който влезете в сградата на летището до

...
От момента, в който влезете в сградата на летището до
Коментари Харесай

Тайните, които служителите на летищата няма да ви кажат

От момента, в който влезете в постройката на летището до кацането, в продължение на часове вие и багажът ви сте под внимателен надзор. Но от вас остават скрити избрани елементи. Това са тайните, които чиновниците на летищата зорко пазят.

Безопасност

На някои летища работят експерти по профилиране - фрагменти, които обръщат внимание на жестове, мимики и модели на държание на пасажерите и въз основа на това разпознават евентуално рисковите лица.

Скенерите, предопределени за инспекция на жителите, са безусловно безвредни. Болничен рентгенов уред създава към 600 микросиверта, а актуалните скринингови скенери не надвишават прага от 0,5 микросиверта.

Кадрите за видеонаблюдение от залата се обработват от компютърна стратегия, способна да оцени психоемоционалното положение и да трансформира и най-малките човешки придвижвания в цветни знаци: зелено - пасажерът не съставлява опасност за близките, алено - належащо е той да бъде тестван.

Пластмасовите тави в зоната за инспекция на сигурността са най-мръсните предмети на летището. Учените са разпознали 10 разнообразни респираторни вируса в проби, взети от тях, в това число грипния вирус А и над 100 патогенни микроорганизми.
 Самолети на Беларус ще продължат да летят над Сърбия Самолети на Беларус ще продължат да летят над Сърбия
Сърбия няма да затвори въздушното си пространство за самолети на Беларус, защото не е член на Европейския съюз (ЕС), съобщи председате...

 „ Закъде пътувате? “ - този въпрос е част от профилирането и способ за идентифициране на подозрителни хора. Ако реагирате прекомерно жестоко или нестабилно, това ще стане причина за спомагателна инспекция. 

Конфискуваните движимости се ръководят от службата за авиационна сигурност. Някои се изхвърлят, а други се продават на търг.

За да се избегнат неточности, личният състав, отговарящ за сигурността нормално сменя позициите си на всеки 30 минути и употребява кодови думи.

Багаж

Багажът се ревизира благодарение на рентгенов уред, който апропо не може да се оправи с предмети, увити във фолио. То блокира рентгеновите лъчи и затова се появява единствено като мрачно леке ​​на екрана на контролера. В случая ще бъдете помолени да отворите чантата и да покажете опакованата движимост.
 Проверките за Covid-19 на летищата могат да провокират 8-часово очакване Проверките за Covid-19 на летищата могат да провокират 8-часово очакване
Проверките за Covid-19 на летищата могат да изправят пасажерите пред осемчасово изчакване при заминавания и пристигания, съобщи Междунаро...

При всяко пътешестване към багажа се прикрепва стикер с неповторим баркод. Ако решите да оставите подобен за спомен от предходния си полет, има късмет багажът ви да бъде изгубен. 
Ако куфарът ви е изглеждал съмнително и е бил отворен, върху него би трябвало да се окачи специфичен стикер, който да демонстрира, че багажът ви е минал спомагателна инспекция.

По-добре е да вземете 2 по-малки куфара, в сравнение с 1 тежък. Повечето куфари, които са развалени по време на товарене, тежат над 20 кг.

Контролна кула

На контролната кула има няколко служителя, които непрекъснато споделят между тях. 

Една от най-опасните обстановки се назовава „ палачинка “: когато единият аероплан стартира да излетява, а другият реши да направи 2-ра обиколка. В такава обстановка главното е диспечерът да реагира бързо.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР