От МОК официално потвърдиха новината за отлагането на Летните олимпийски

...
От МОК официално потвърдиха новината за отлагането на Летните олимпийски
Коментари Харесай

МОК потвърди официално отлагането на Олимпиадата

От МОК публично потвърдиха новината за отлагането на Летните олимпийски игри в Токио 2020. Най-големият състезателен конгрес трябваше да стартира на 24 юли, само че поради световната пандемия от COVID-19 се отсрочва за лятото на 2021 година.

" В изискванията сега и на основата на информацията, която беше предоставена от Световната здравна организация, президентът на МОК Томас Бах и министър председателят на Япония Шиндзо Абе стигнаха до извода, че олимпийските игри в Токио би трябвало да бъдат отсрочени за идната година, само че ще се проведат не по-късно от лятото на 2021-а. Решението е взето, с цел да се подсигурява здравето на спортистите и на всички участници в Игрите ", се споделя в известието на МОК.

Joint Statement from the International Olympic Committee and the Tokyo 2020 Organising Committeehttps://t.co/XNcaa4Gvx8
— Olympics (@Olympics) 24 март 2020 година Японският министър председател Шиндзо Абе заяви по-рано пред медиите, че предлагането му е било утвърдено от МОК.

" Предложих да отложим Игрите с година и президентът на МОК Томас Бах се съгласи на 100 % ", съобщи Абе.

С една година ще бъдат отсрочени и Паралимпийските игри, които също трябваше да се проведат в края на това лято.

" Отлагането ще даде опция на спортистите да се приготвят при най-хубави условия и ще даде опция Игрите да се проведат при най-сигурни условия за феновете ", добави Абе.

Заради международната пандемия от ковид в последните няколко дни редица народи оповестиха, че няма да позволен спортистите си до присъединяване на олимпийските игри, в случай че те се проведат това лято. Сред тези, които оповестиха настояването си за отсрочване, бяха Канада, Австралия и Съединени американски щати, а до края на деня се очакваше това да изиска и Англия.

До момента Летни олимпийски игри в никакъв случай не са се провеждали в нечетна година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР