От много години социолозите не са виждали толкова отчетливо да

...
От много години социолозите не са виждали толкова отчетливо да
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Елитът подценява ситуацията, социалното напрежение може буквално да се излее

От доста години социолозите не са виждали толкоз отчетливо да се откроява един проблем в паниките на хората – цените и инфлацията. Това се задържа през последните 10 месеца и наклонността се ускорява. Това изясни в изявление за политологът Димитър Ганев от " Тренд ".

Той счита, че по-голямата част от елита подценява обстановката.

" Те не си дават сметка за общественото напрежение, което може да се излее безусловно след няколко месеца и тогава към този момент всички тези оправдания сега да бъдат като сценка в детска градина. "

Дори в този момент да тръгнем към нови избори, публичният напън в идващите месеци ще е толкоз мощен, че ще пробва да сближи главните артисти да се направи някакъв кабинет, означи Ганев.

Зад проблема с съветския дипломат Елеонора Митрофанова и наличието ѝ на откриването на 48-ото Народно събрание политологът вижда доста твърдия през последните няколко месеца евро-атлантически курс на ГЕРБ, който партията употребява, с цел да излезе от политическата изолираност в последните две години.

Това е явен опит от страна на управлението на ГЕРБ за изрично позициониране за търсене на нови партньорства, показва Ганев и добавя, че съгласно него Паси и Плевнелиев са мост към пространството на Демократична България и Политическа партия.

Той изрази мнение, че в случай че ГЕРБ влезе в коалиция с Движение за права и свободи и " Български напредък " и разчита на поддръжка и от други депутати, " това ще е ужасно несигурно, доста некрасиво, безусловно ще се срине за не повече от 3-4 месеца, ще нанесе тежка електорална вреда на ГЕРБ ".

" Засега не виждам различен вид, който ни остава, отвън удължение на живота на служебния кабинет, разформироване на това Народно заседание и избори някъде през февруари. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР