От младини съм искал да влезем в ЕС. Но и

...
От младини съм искал да влезем в ЕС. Но и
Коментари Харесай

Цитат на деня: Не съм вярвал, че Борис ще напуска ЕС, а Борисов ще го ръководи

" От млади години съм желал да влезем в Европейски Съюз. Но и на разум не ми е минавало, че Борис ще напусне и че Борисов ще остане, с цел да го управлява. "

С този откъс от албанския министър председател Еди Рама стартира публикацията на " Файненшъл таймс " за началото на българското европредседателство, оповестена в неделя. Авторът Алекс Барбър, който написа от София, споделя преди този момент, че коментарът на Рама бил провокиран от фотография на Борис Джонсън и Бойко Борисов.

Статията е озаглавена " Европейски Съюз със угриженост посреща прегръдката на Борисов ", а фотографията на българския министър председател първоначално е с текст " Бойко Борисов има уязвимост към пури, олигарси и популистка политика ".

В публикацията се добавя, че и някои българи съвсем не имат вяра, че страната им управлява Съвета на Европейски Съюз, до момента в който неин министър председател е Борисов, и повтаря за следващ път определенията " най-бедната страна, бореща се с корупцият по високите етажи и слабите институции ".

С човек като Борисов отпред, България няма за какво да се тормози, че председателството ѝ няма да бъде видяно, споделя с лека подигравка създателят. Убийствата на предприемач и почитан данъчен чиновник в София не му оказват помощ (реакцията му е " Подобни неща могат да се случат на всички места " ), нито присъединяване на извънредно десни партии в съдружното му държавно управление, споделя Барбър.

Той напомня, че в идващите 6 месеца ще има доста значими договаряния за Брекзит и изяснява, че в Брюксел считат за актив - а не за пасив - характерния " бранд Борисов " на дясноцентристка политика и че лоялността на българския министър председател ( " прагматичен съдружник, на който може да се разчита " ) отчасти е приглушила загрижеността в Европейски Съюз от корупцията и проблемите със свободата на медиите в България.

" То натрупа самочувствие и към този момент схваща доста по-добре за какво европейските политики имат значение и по какъв начин диретно се придвижва протичащото се в Европа с това да си сполучлив в България ", изяснява пред " Файненшъл таймс " Весела Чернева от Европейския съвет за външна политика в София.
Статията приключва с не изключително вежлив облик на българския министър председател: " Преговорите за новия бюджет на Европейски Съюз, които стартират по време на българското председателство, може дасе окажат комплицирани. Посланието на Борисов към сътрудниците му е пределно ясно: " Дайте ми повече пари и аз ще ви обичам повече ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (83)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР