От Министерството на външните работи на Украйна коментираха назначаването на

...
От Министерството на външните работи на Украйна коментираха назначаването на
Коментари Харесай

Зеленски ни праща сексоложката Олеся Илашчук за посланик: Има квалификация на некадрови дипломат

От Министерството на външните работи на Украйна разясниха назначението на Олеся Илашчук за дипломат на Украйна в България.

 

От ведомството на Дмитро Кулеба обясниха, че тя има съответната подготовка и назначението на некадрови дипломати на посланически длъжности е нормална интернационална процедура.

„ Назначаването на посланическа служба на некадрови дипломати е нормална интернационална процедура. В Украйна през последните две години всички извънщатни дипломати, назначени на постовете на посланици, са посочили почтени резултати в работата. Само по тях, а не по тълкования и облици, би трябвало да се преценя работата на посланика в чужбина “, се споделя в известие на ведомството.

Министерството на външните работи в Киев отбелязва, че българското държавно управление след оценка на кандидатурата ѝ е разрешило назначението на Илашчук, без да има запаси към работата ѝ в България.

Според Министерството на външните работи Олеся Илашчук има тапия с отличие по специалността „ Краезнание “ от катедра „ Международни връзки “ на Факултета по история, политически науки и интернационалните връзки на Чернивския народен университет „ Юрий Федкович “. Освен това има подготовка на експерт по интернационалните връзки, преводач и владее британски език.

По-рано медиите в Украйна оповестиха, че президентът Володимир Зеленски е назначил за дипломат в България човек, който няма опит в дипломацията и преди този момент „ се е позиционирала като специалист по сексология и скъпоценни камъни “.

" Новият посаник на Украйна в България Олеся Илашчук е преподавала    " продвинутьiе техники орально-мануальньiх ласк ", написа jobsnum.com. 

 

Украинският президент Володимир Зеленски назначи сексоложка без никакъв дипломатически опит за дипломат в Република България, съобщи украинското издание „ Украинская истина “, цитирайки " Европейской правде ".

 

Олеся Илашчук няма опит нито в дипломацията, нито в обществената работа и до момента е била експерт по сексология и скъпоценни бижута. Информацията, че новият дипломат в България няма нищо общо с дипломатическата работа, беше доказана за изданието от няколко източника в дипломатическия корпус.

Олеся Илашчук ще размени на поста Виталий Москаленко.

Указът за рокадата беше подписан от Зеленски на 23 декември. Биографията на новия дипломат в България към момента не е обществено притежание, само че тя разкри някои детайлности в два профила във фейсбук, които нямат публична отметка за верификация, само че съдържат персонални фотоси и друга информация на Олеся Илашчук.

Един от тях не е обновен отдавна - в него Илашчук се показва като експерт по обработката на скъпоценни камъни. В профила се показва, че тя е ученик на Висшия съвет на диамантите в Антверпен, реномирана организация, която не е университет или учебен център, само че дава избрани просветителни услуги.

В различен обновен неотдавна профил, същото лице е показано като " клиничен психолог, фамилен терапевт, гещалт терапевт, сексолог-консултант ". Бъдещият представител на Украйна в страна-членка на Европейски Съюз и НАТО до неотдавна се е занимавал с въпроси на гещалт лекуването в логиката на психиката и сексологията. В неделя вечерта този профил беше блокиран.

По-интересното е, че съгласно медиите в Буковина, новата посланичка у нас е била обвинена по наказателно дело, по което съдът е постановил оправдателна присъда.

 

Вчера Илашчук откри канал в Телеграм, в който тази заран се оплака, че някой организира против нея дискредитираща акция.

" Виждам доста погрешна информация и негативизъм към мен. Е, дано враговете знаят, че за мен преди всичко е моята родна Украйна и аз ще кажа истината. И може ли да се съди за индивида единствено по думите? Ще бъде правилно да се каже какво в действителност съм направила ", написа новата посланичка на Киев в София.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР