От министерството на външните работи на Украйна изразиха разочарование от

...
От министерството на външните работи на Украйна изразиха разочарование от
Коментари Харесай

Киев изрази разочарование от позицията на Австрия срещу еврочленство на Украйна

От министерството на външните работи на Украйна показаха отчаяние от позицията на австрийския първи посланик Александър Шаленберг против бъдещо участие на Украйна в Европейския съюз, съобщи БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4581
" Разочаровани сме от изявленията на министъра на външните работи на Австрия за европейското бъдеще на Украйна, разяснява представителят на външното ведомство в Киев Олег Николенко.

" Смятаме ги за стратегически недалновидни и не отговарящи на ползите на обединена Европа. Такива изказвания подценяват обстоятелството, че голямото мнозинство от популацията на страните - основателки на Евросъюза поддържа еврочленството на Украйна ", добави той.

От външното министерство в Киев цитират и украинския първи посланик Дмитро Кулеба (на снимката), че " украинският народ заплаща прекомерно висока цена за грешките на доста от европейските държавни управления ".

По-рано австрийският външен министър Александър Шаленберг изрази мнение, че Украйна не би трябвало да получава статут на претендент през юни, както чака президентът на страната Володимир Зеленски. Аргументът за позицията на Шаленберг - има страни от Западните Балкани, които са минали доста по-дълъг път към кандидатурата.

Преди дни от Киев оповестиха, че към този момент е запълнен въпросникът за присъединение към Европейски Съюз, връчен от ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен по време на визитата й в украинската столица. От кабинета на президента Володимир Зеленски показаха очакване страната да получи статут на претендент за еврочленство през юни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР