От Министерството на външните работи (МВнР) съветват българските граждани, пребиваващи

...
От Министерството на външните работи (МВнР) съветват българските граждани, пребиваващи
Коментари Харесай

МВнР: Българите в Нидерландия да се информират за очакваните демонстрации и затворени пътища в страната

От Министерството на външните работи (МВнР) поучават българските жители, пребиваващи краткотрайно или непрекъснато на територията на Кралство Нидерландия, да наблюдават изявленията на локалните медии по отношение на предстоящите демонстрации в страната, както и преди да подхващат пътувания, да се срещнат с настоящата пътна конюнктура и при съществуване на затворени пътища да обмислят вероятни обходни направления авансово, показват на уеб страницата на Министерство на външните работи от Ситуационния център на ведомството.

Предупрежденията са по отношение на почналите протестни дейности и демонстрации на нидерландските аграрни производители в взаимност с белгийските им сътрудници.

Очаква се в идващите дни броят и интензитетът на протестните прояви в страната да се увеличи, предизвестяват още от Министерство на външните работи.

В петък вечерта (2 февруари) посредством обособени свои демонстрации фермерите блокираха краткотрайно елементи от няколко автомагистрали в страната (например автомагистрала А7 наоколо до Хоорн бе затворена и в двете посоки; входът за автомагистрала А12 покрай Де Меерн бе блокиран и бяха подпалени бали със сено; в провинция Фризия фермерите излязоха със своите машини на автомагистрала А7 и N31), допълват от българското външно министерство.

Към сегашния миг автомагистрала А67 покрай границата с Белгия остава затворена заради протестните дейности на земеделците. Фермерите са блокирали пътя сред Айндховен и Антверпен с трактори и друга тежка техника. Засега не е ясно докога тъкмо ще продължи блокадата.

Лидерът на придвижването Farmers Defense Force (Сили за отбрана на фермерите (FDF)) – нидерландска организация, която пази правата на фермерите в страната – Марк ван ден Уувър, съобщи, че протестните прояви ще продължат най-малко до вторник, когато представители на придвижването ще се съберат, с цел да приготвят по-мащабна и добре проведена проява, която да обхване територията на цялата страна.

Описаните нагоре акции и демонстрации разумно водят до усложнения в придвиждването – забавяния и даже неспособност за постигане до мечтаната последна дестинация, показват от Министерство на външните работи.

Информация по отношение на настоящата пътна конюнктура може да бъде открита на интернет страницата на Министерството на инфраструктурата и ръководството на водите на Нидерландия, както и на уеб страницата на Нидерландския кралски туристически клуб.

При нужда от подпомагане българските жители в Кралство Нидерландия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в гр. Хага на следния номер: +31 70 350 30 51, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +31686213612. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската работа към Посолството: [email protected].

Вчера протестиращите фермери блокираха няколко пункта по белгийско-нидерландската граница и стопираха трафика през тях, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Протестът и е против повишаващите се цени, евтиния импорт, бюрокрацията и високите налози.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР