От Министерството на външните работи /МВнР/ изразиха безпокойство, че все

...
От Министерството на външните работи /МВнР/ изразиха безпокойство, че все
Коментари Харесай

МВнР все още няма достъп до машините за гласуване в чужбина на изборите на 2 април

От Министерството на външните работи /МВнР/ показаха безпокойствие, че към момента не са получили достъп до машините за гласоподаване в чужбина на вота на 2 април . Това заяви по време на брифинг ръководителят на работната група „ Избори “ във ведомството Иван Кондов , съобщи „ Българска телеграфна агенция “.

Той изрично съобщи, че има проблем, тъй като не може на 100% да бъдат обезпечени доставките на машините . И това се отнася най-много за по-далечни дестинации като да вземем за пример Съединени американски щати и Канада. За тези две страни са планувани общо 13 устройства .

Кондов акцентира, че не трябва да бъде създавана суматоха . Причината е, че в Изборния кодекс е планувана опцията за смесено гласоподаване . Освен това по-голямата част от изборните бумаги към този момент били доставени и се чака и останалите да дойдат до края на седмицата.

Председателят на групата „ Избори “ увери, че Министерството на външните работи е съвсем готово с подготовката на изборите в чужбина. Останало е само да бъдат командировани представителите на страната . Във всяка секция ще има по един подобен човек. От столицата ще бъдат командировани 534 души . Всички останали ще бъдат хора от съответните посолства и дипломатически представителства.

От самите партии са декларирали още 1900 места в секционните изборни комисии зад граница.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР