От Министерството на външните работи дават актуална информация за организацията

...
От Министерството на външните работи дават актуална информация за организацията
Коментари Харесай

МВнР с важна информация за организацията на вота в чужбина

От Министерството на външните работи дават настояща информация за организацията на вота в чужбина за изборите на 11 юли. В брифинга вземат участие управлението на Работна група „ Избори “ в Министерство на външните работи - Иван Кондов, непрекъснат секретар и ръководител на РГ „ Избори “, и Калин Анастасов - заместник-председател на РГ „ Избори “.

ЦИК към този момент излезе с решение по отношение на местата, където ще се организират избори и местата, където ще се отворят секции. Нашите и техните числа малко се разминават, само че това е механически въпрос, който в идващите дни ще бъде изчистен - разяснява непрекъснатият секретар и ръководител на РГ " Избори “ Иван Кондов.
 Разкриват рекорден брой секции за изборите в чужбина Разкриват рекорден брой секции за изборите в чужбина
Ясни са секциите и обитаемоте места зад граница, в които българите ще гласоподават за нов парламент на 11 юли. На среднощно съвещание беше...

" Преди към месец, когато е трябвало да изпратят планиран бюджет в Министерски съвет за изборите, ние го направихме навръх база 800 секции. Това наподобява в действителност ужасно доста и това съставлява една много сериозна задача пред нас - логистична, организационна и от всякакво естество. Особено доста ни тормози въпросът за човешките запаси ", споделих Кондов.

Той разяснява автоматизирано отваряните секции от последните 5 години. Според него Кондов се надява законодателят да даде еластичност, с цел да може тези секции или да бъдат обединявани, или да не бъдат разкривани.

Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР