От Министерството на транспорта и съобщенията /МТС/ ще засилят контрола

...
От Министерството на транспорта и съобщенията /МТС/ ще засилят контрола
Коментари Харесай

Контролът върху изпълнението на концесията на летище София ще бъде засилен

От Министерството на превоза и известията /МТС/ ще засилят контрола върху осъществяването на концесията на летище София . Според концесионния контракт взаимен комитет от Министерството и представители на концесионера би трябвало да заседава ежемесечно, с цел да се следи регулярното му осъществяване. Това стана ясно по време на среща сред отрасловия министър Георги Гвоздейков и изпълнителния шеф на летище София Хесус Кабайеро .

„ От началото на годината до момента комитетът вместо седем пъти е заседавал единствено два, което демонстрира занижен надзор от страна на Министерството. Това е стратегически за страната обект предвид на подготовката ни за влизане в Шенген и концесионерът е задължен да извърши всички условия към сигурността и граничния надзор “, посочи министър Гвоздейков и добави, че изискванията на най-голямото летище в България не са такива каквито хората чакат и декларираната рационализация би трябвало да бъде ускорена.

Министърът се ангажира още страната да окаже нужното подпомагане на концесионера за всички административни процедури, тъй че да не се бави работата по реновацията на Терминал 2 .

От своя страна Кабайеро срещна министър Гвоздейков с капиталовите проекти в столичното летище. Концесионерът планува в идните 3 години да бъдат вложени по 50 млн. лв. на година в развиването на летището. През 2024 година ще започва реконструкцията на Терминал 2, като се планува работата да завърши до 2026 година

Строителството на новия Терминал 3 ще стартира през 2026 година и би трябвало да е завършило до 2030 година В плана е планувано да бъдат удвоени гишетата за регистрация на пасажери и увеличени линиите за инспекция сигурност и граничен надзор. През актуалната година се планува да бъде внедрена нова по-ефектива система за ръководство на багажа, разкриха още от компанията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР