От Министерството на правосъдието предлагат създаването на единна Информационна система

...
От Министерството на правосъдието предлагат създаването на единна Информационна система
Коментари Харесай

Единна Информационна система на съдебното изпълнение предлагат от МС

От Министерството на правораздаването оферират основаването на единна Информационна система на правосъдното осъществяване , оповестиха от Министерския съвет след днешното постоянно държавно съвещание.

Министерството на правораздаването предлага създаване на единна Информационна система на правосъдното осъществяване . Така информацията по придвижването на изпълнителните каузи ще бъде централизирана в една база данни. Системата ще е налична за всеки консуматор на територията на страната или отвън нея .

Сега правосъдните реализатори употребяват разнообразни осведомителни системи със характерни функционалности, създадени от разнообразни снабдители, посредством които се поддържат нормативно избраните регистри - заведени каузи, входящи и изходящи регистри на постъпващите и изходящите бумаги.

При разбор на осведомителните системи се откри, че няма единна подредба на документите в тях . Няма и унификация на работните процеси. Еднотипни документи се записват с разнообразни наименования и се разказват с друго наличие от обособени правосъдни реализатори , което основава неизясненост и обърквания у потребителите.

Основната цел на законопроекта за промени в Закона за правосъдната власт е обезпечаване на централизиран електронен достъп до данни по образуването , придвижването и приключването на изпълнителните каузи като начало на процеса по създаване на ефикасна, сигурна и кохерентна електронна среда на изпълнителния развой.

По този метод ще се усъвършенства в забележителна степен успеваемостта и прозрачността в работата на органите по наложително осъществяване и ще се отговори на възходящия интерес към достъпа до електронни услуги.

От Министерството на правораздаването ще могат да дават електронни административни услуги на участниците в изпълнителните производства при съблюдаване на условията по Закона за електронното ръководство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР