От Министерството на отбраната разпространиха кадри от акцията по издирването

...
От Министерството на отбраната разпространиха кадри от акцията по издирването
Коментари Харесай

Ексклузивни КАДРИ от издирването на баща и син под връх Ботев ВИДЕО

От Министерството на защитата разпространиха фрагменти от акцията по издирването на 42-годишния Атанас Пенчев и 17-годишния му наследник Андриан в Стара планина.

В избавителната интервенция се включиха военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

14 военни с 2 дрона и спасители със служебни кучета се включиха тази заран в акцията по издирването на изчезналите под връх Ботев татко и наследник от Стара Загора. Метеорологичните условия през днешния ден са удобни - денят е студен, само че безоблачен и спокоен.

Спасителната акция стартира рано сутринта, а две верижни машини от през вчерашния ден започнаха прокопаване на терена до местността, която изследват спасителите. Теренът е мъчнопроходим и рисков, безапелационни са от екипите.

Те обхождат дребен и мъчнопроходим терен в коритото на река Тунджа в ниската част на планината. От Кризисния щаб през вчерашния ден взеха решение, че през днешния ден ще е последният ден, в който търсят Пенчеви. Ако издирването не даде резултат, интервенцията ще бъде прекъсната.

В Калофер са и майката на Андриан Ваня Гичева и брат й Петър Гичев, които обхождат независимо всички кошари и заслони, до които е допустимо да се стигне с автомобил и пешком. До момента и те не са разкрили нищо, само че не губят вяра за някакво знамение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР