От Министерството на културата наредиха да бъдат премахнати решетките на

...
От Министерството на културата наредиха да бъдат премахнати решетките на
Коментари Харесай

Наредиха да се премахнат решетките пред парламента

От Министерството на културата подредиха да бъдат отстранени решетките на входа на Народното събрание.

Инспектори от Главна дирекция „ Инспекторат за запазване на културното завещание ” на Министерството на културата направиха незабавна инспекция по отношение на информациите за осъществена нерегламентирана интервенция по постройката на Народното събрание, която е със статут на недвижима културна полезност от национално значение.

Във основа на откритото от инспекторите на Министерството на културата нарушаване са формирани Констативен протокол и насилствена административна мярка за унищожаване на нерегламентираните монтажни действия по интериора на постройката на Народното събрание . За нарушаването ще бъде формиран и Акт за административно нарушаване по Закона за културното завещание.

Решетките на входа на Народното събрание са сложени по предложение на НСО, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание, съобщи.
 БГНЕС

В четвъртък съвещанието на Народното събрание стартира с декларация на парламентарната група на „ Възраждане “. Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с железни решетки, Народното събрание (НС) да бъде непрекъснато оградено с железни преграждения , се декларира в декларация от името на ПГ на " Възраждане ", огласена от Елена Гунчева от парламентарната естрада.

 БГНЕС

Страхът на ръководещите от хората, единствено месеци след избирането им във властта, минава в нелогични и позорни дейности, които демонстрират само неустановеност и предпочитание за борба, добави тя.

Срамно е народните представители да се опасяват от народа си , съобщи Гунчева.

Сградата на Народно събрание е исторически, културен и архитектурен монумент от национално значение, акцентира тя и добави, че никой ръководител на Народното събрание не си е разрешавал да постави решетки на сградата-символ на парламентаризма и демокрацията.

Поставянето им демонстрира боязън и пренебрежение към народа, който е избрал всички нас, съобщи Елена Гунчева. По думите ѝ българското държавно управление и Народно събрание би трябвало да работят в полза на България и българския народ и тогава няма да се опасяват от жителите , които са ги избрали.

Представителят на " Възраждане " означи, че слагането на железни решетки на формалния вход на Народно събрание е провокирало и остри отрицателни реакции измежду хората, българските общественици и политици. Недопустимо е сходно еднолично решение да бъде опасност за публичния ред, се споделя в декларацията на политическата мощ.

Затова от " Възраждане " упорстват неотложно да бъдат отстранени решетките и основателят за тях да се извини на депутатите и българския народ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР